Ayva Reçeli tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Ayva Reçeli tarifi
Malzemeler


  • 1.5 kg ayva
  • 5 su bardağı su
  • 1.5 kg toz şeker
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
Ayva Reçeli

yemeğinin hazırlanışı:

Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın. Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
 

omayra

Üye
Önümüz kış. Ayva reçelini deneyeceğim. Ama babam çekirdeklerini de kaynatıp karıştırıyordu, kıvamı süper oluyordu.. bir de içine karanfil de atıyordu.. dur ben öğreneyim bu akşam da eklemeler yapayım ilgilisi için :)
 

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
219
Baydırman
diyetler
Cevap
0
Görüntüleme
512
diyetler
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
712
x-scarface
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
365
SpyChef
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
974
SpyChef


Üst Alt