Aykut Kocaman'dan penaltı isyanı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aykut Kocaman'dan penaltı isyanı
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Gaziantepspor galibiyetini ve lig yarışını yorumladı.




Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gaziantepspor karşısında aldıkları 1-0'lık galibiyet ve ortaya koydukları mücadeleyle, şampiyonluk yarışında olduklarını tüm güçleriyle gösterdiklerini ifade etti.

Maçtan sonra düzenlenen toplantıda karşılaşmayı değerlendiren Kocaman, bir soru üzerine takımının şampiyonluk şansı için, ''Bu galibiyetin şampiyonluk şansını nereye getirdiğini, götürdüğünü kestirebilmek mümkün değil. Yarışın içinde tüm gücümüzle olduğumuzu, sadece attığımız golle değil, son ana kadarki istekli tavrımızla ortaya koyuyoruz. Rakibimizin puan kaybedeceğine yürekten inanıyorum. Bunu aynı zamanda diliyorum da. Nasıl ki onlar bizim için bu düşünceye sahipse biz de düşünüyoruz'' dedi.
-''NİANG'IN POZİSYONU NET PENALTIYDI''-
Aykut Kocaman ilk yarıda Niang'ın pozisyonunu, kendi bulunduğu noktadan net bir penaltı olarak gördüğünü, ayrıca hakemi aldatmaya yönelik bir hareketin de bulunmadığını savundu.
Kocaman, Niang'ın hakemi aldatmaya yönelik gördüğü sarı kart neticesinde cezalı duruma düştüğü hatırlatılarak yöneltilen, ''Kartın iptali için başvuru yapacak mısınız?'' sorusuna, ''Benim gördüğüm yerden net bir penaltıydı. Ancak bir tarafıyla da net görünen şeylerden birisi de aldatmaya yönelik hareket yoktu. Bir oyuncumuzdan mahrum kalmak hem bizim hem futbolcu için sıkıntılı. Bu konuda kulübümüzün gerekeni yapacağını düşünüyorum'' şeklinde yanıt verdi.
-''GOL İMDADIMIZA YETİŞTİ''-
Gaziantepspor'un, 2. yarıda Fenerbahçe'nin şiddetli gol arzusuna, şiddetli savunma yaparak karşılık verdiğini ifade eden Kocaman, ''Gol her şeyin bitmeye başladığı anda imdadımıza yetişti'' dedi.

Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İçeride oynamanın ve şampiyonluk yolunda mutlak kazanma ihtiyacının verdiği motivasyonla daha fazla topa sahip olduk ve rakip sahada olduk. Gaziantepspor takımı da neden ikini yarıda 25 puan topladığını gösterdi. Şiddetli gol arzumuza şiddetli bir şekilde savunma yaparak karşılık verdiler. Bu da ortaya son derece seyri yüksek bir karşılaşma çıkardı. Maçın tamamına yakınında topun kontrolünü elimizde tutmaya gayret ettik ve bu konuda beceri gösterdik. İlk yarıda ataklarda merkeze doğru yüklenmemiz ve rakibin merkezdeki dirençli oyunu pozisyon zenginliğini getirmedi. İkinci yarı hem aşırı isteklilik hem de nispeten arkadaşların oyuna doğru yöneltmesi baskıyı artırdı. Ancak bu kez de Gaziantepspor'un dirençli savunmasıyla karşılaştık. Gol her şeyin bitmeye başladığı anda imdadımıza yetişti.''
-''HAKEM KONTROLÜ KAYBETTİ, SON DERECE FORMSUZDU''-

''Karşılaşmanın hakeminin hileli kararlar verdiğini söyleyebilir miyiz?'' şeklindeki soru üzerine ise Kocaman, Hüseyin Göçek'in maçın 1. dakikasından itibaren oyunun kontrolünü kaybettiğini ve formsuz olduğunu savunarak, şunları söyledi:














''Oyun çok gerilimliydi. 1. dakikadan Alex'in pozisyonuyla başlayıp Andre Santos'un golüne kadarki süreç her iki takımın da oyunu çok istemesinden dolayı son derece gerilimliydi. Maç başında da yüksek gerilim vaat ediyordu. Burada bunu kaliteye döndürecek kişi öncelikli olarak hakemdi tabi ki. Ancak maçın hakemi açıkçası bu yüksek istekli ve kaliteli oyun oynamaya çalışan takımların ayarında değildi. Maçın kontrolünü kaybetti. Bu andan itibaren de sanki farklı duygular ruh dünyasında egemen olmaya başladı. Bu da bir hakem için en sıkıntılı anlardan bir tanesidir. Kontrolünü kaçırdı, son derece formsuzdu. Hakemlerin de en az bizden daha fazla yüksek konsantrasyona sahip olması gerekiyor. Duygularını sahanın dışına atmaları onlar için en güzel mesleki kalite.''
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt