Aybabanın Tuzağına Düştüler

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Aybabanın Tuzağına Düştüler
Bu sezon için Beşiktaş ile ilgili 'kötü oynadı' diyeceğim günler olurdu, 'kötü savunma yaptı' diyeceğim günler de olurdu ancak asla 'coşkusuz, konsantrasyonu düşük, mücadele etmeyen bir takım' diyeceğimi düşünmemiştim.

Ligin ilk dört haftasında oynayan Beşiktaş takımı gitmiş, dağınık, top rakipteyken hiç pres yapmayan, hücuma çıktığında hiç organize olamayan bir takım gelmiş. Daha önceki karşılaşmalarda izlediğimiz farklı hücum organizasyonlarından eser kalmayan bir Beşiktaş vardı dün gece.
Hatta Antalyaspor'a verdikleri tehlikeli pozisyonlarda şimdiye kadar görmediğimiz kadar disiplinsizdiler. Sivok ile Escude'yi yetenekli oyunculara karşı bire bir bıraktılar ve bunun bedelini de çok ağır şekilde ödediler.

ANTALYA'NIN PLANI İŞLEDİ

Antalyaspor takımı, bu sezon ilk galibiyetini aldı. İyi oynamamalarına rağmen Galatasaray maçında aldıkları bir puan belli ki takıma biraz güven vermiş. Sakin ve ayağa oynayarak, top Beşiktaş'a geçtiğinde de rakiplerine yakın oynayarak sonuca gitmeyi bildiler. Özellikle Serkan, rakibin en etkili silahı olarak görülen Manuel Fernandes'e çok yakın oynadı. Yakaladıkları toplarla da Diarra ile etkili olmaya çalışarak gol bulmayı hedeflediler. Bu plan da işledi ve istedikleri 3 puana ulaştılar. Açıkçası Beşiktaş, Samet Aybaba'nın tuzağına düştü.

HAMLELER İŞE YARAMADI

Beşiktaş'ta Biliç, takımı skor dezavantajına düştükten sonra Muhammed ile Mustafa'yı oyuna sokup 4-2-4'e döndü. Ama bu oyuncu değişiklikleri de hücum organizasyonlarında üretkenlik yaratamadı. Geçen haftaki olaylı derbide biraz morali bozulmuştu Beşiktaş'ın ama aradan geçen 8 günde toparlayamadıklarını dün net şekilde gördük.

Hakem İlker Meral kolay maçta Emre'yi ikinci sarıdan atması gerekirken, muhtemelen kartı var diye faul vermedi. Onun dışında gördüğünü çalmaya çalıştı. İyi bir maç yönettiğini söyleyebiliriz.

MAÇIN ADAMI: LAMİNE DIARRA

Rıdvan Dilmen / Sabah
 


Üst Alt