Atilla kimdir? Avrupa Hun İmparatoru Atilla

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Atilla kimdir? Avrupa Hun İmparatoru Atilla
Avrupa Hun Hükümdarı imparatoru olan Atilla kimdir ve Atilla hakkındaki tüm bilgiler makalemizde yer alıyor.

Amcası Küba'nın ölümünden sonra, hun yönetimini ele aldı (). Batıda hüküm süren ağabeyi Bleda'yı'te öldürerek imparatorluğun tek hakimi oldu. Sahip olduğu geniş topraklarla yetinmedi. Hükümdarlığı süresince Bizans'ı ve 'nu ele geçirmeye çalıştı. Bunun için de sürekli bir anlaşmazlığı körükledi. Bizans'ı vergi ödemek zorunda bıraktı; Batı Roma'da hak iddia ederek toprak istedi, istekleri yerine getirilmeyince de saldırdı.

Üstün savaş gücü sayesinde Roma ve Bizans'a korkulu günler yaşattı. 450'de Roma ordusuyla birleşen Gotlar karşısında çarpışarak Roma'ya kadar ilerledi. Batı Got Krallığı'nın sınırlarını zorladı, Catalaunum Ovası'nda yapılan kanlı çarpışmalarda her iki taraf da kayıp vermişti ama, Attila 452'de İtalya'ya ikinci bir saldırı yapmaktan vazgeçmedi. Milano'yu aldı. Roma'ya doğru ilerledi. Fakat açlık ve salgın hastalık yüzünden ordusunun kırılması onu papa Leo'nun teklifini kabul etmek zorunda bıraktı. Üçüncü bir saldırıya geçemeden de öldü.

Attila bir diktatördü, çevresinde adeta dini bir korku uyandırırdı, ama adalete saygılı ve iyiliksever bir yöneticiydi. Gururluydu, pek az gülerdi. Hurafelere inanır, durmadan falcılara danışırdı. Roma'yı ele geçirmekten vazgeçmesine de boş inançlara bağlılığı sebep oldu.
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Tşkler :tebessüm:
 
bilişimcii

bilişimcii

Üye
Avrupa Hun İmparatorluğu hükümdarı.
 


Üst Alt