Atanın kızı: Atatürk müzesi açmak istiyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Atanın kızı: Atatürk müzesi açmak istiyorum
Türkiye'de Atatürk'ün kişisel eşyalarından oluşan bir müzenin eksikliğinin hissedildiğini söyleyen Ülkü Adatepe, bu konuda iş adamları ve vakıflardan destek beklediğini ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk’ün kişisel eşyaları, ve kendi hediyeleri ile fotoğraflarından oluşan eserleri müze haline getirerek sergilemek istediğini söyledi. Ancak bu müze için uygun bir yer bulamamaktan yakınan Adatepe, bu konuda özellikle iş adamları ve vakıflardan destek istedi.
İLGİSİZLİKTEN YAKINDI
Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle Çağdaş Eğitim Vakfı’nın (ÇEV) katkısıyla düzenlenen Atatürk Sergisi'nde konuşan Ata’nın kızı, Türkiye’de Atatürk’ün kişisel eşyalarından oluşan bir müzenin eksikliğinin hissedildiğini söyledi. Son olarak Florya Atatürk Deniz Köşkü ve Harbiye Askeri Müzesi’ne Atatürk’ün kişisel eşyalarını verdiğini söyleyen Adatepe, İstinye Park’ta düzenlenen serginin memnuniyet verici olduğunu ifade ederken, vatandaşların ilgisinden yakındı. Adatepe’nin bugüne kadar koruduğu Atatürk’ün kişisel eşyalarının da yer aldığı sergiye katkıda bulunan Sudeh Pevlevi de, böyle bir projede yer almanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
ÇEV DESTEK VERECEK
Adatepe’nin müze açma fikrine olumlu baktıklarını açıklayan ÇEV Yönetim Kurulu’nda yer alan Berrin Yoleri, vakıf olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Yoleri, Dünyanın en geniş Atatürk fotoğrafları koleksiyonlarından birine sahip olan Hanri Benanzaus’un seçme fotoğraflarında oluşan sergiden elde edilen gelirin, ihtiyaç sahibi öğrencilerin burs taleplerini karşılamak amacıyla değerlendireceklerini sözlerine ekledi.
İstinye Park'taki sergi 10 Kasım’a kadar devam edecek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt