Atakan'ın ölümüne soruşturma

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Atakan'ın ölümüne soruşturma
Hatay'da izinsiz yürüyüş yapan grupla polis arasında çıkan çatışmada Ahmet Atakan adlı genç öldü. Savcılık ve emniyet "yüksekten düştü" derken, CHP'liler 'gaz kapsülüyle öldüğünü" ileri sürdü

ODTÜ'deki yol eylemi, Gezi Parkı olayları ve "savaşa hayır" söylemiyle önceki gece Armutlu Mahallesi'nde bir grup yapılan basın açıklaması sonrası yürümek istedi. Yürüyüşe izin verilmeyince grup ile polis arasında kovalamaca başladı. Bu sırada 22 yaşındaki Ahmet Atakan ağır yaralandı. Önce özel bir hastaneye kaldırılan Atakan, ilk müdahalenin ardından Antakya'ya sevk edildi, ancak 03.00 sıralarında kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Hastane önünde polisle Atakan'ın yakınları arasında arbede yaşandı. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile bazı görgü tanıkları, Atakan'ın başına gaz bombası kapsülü isabet ettiğini iddia etti.

VALİLİK: BİNADAN DÜŞTÜ

Hatay Valiliği ise Atakan'ın bir binadan düşerek yaşamını yitirdiğini açıkladı. Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan da Atakan'ın vücudunda ateşli silah veya delici kesici alet yaralanmasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığını, otopsideki iç kanama bulgusu ve kamera kayıtlarına göre de düşme sonucu öldüğünü açıkladı. Tezcan, olayın araştırıldığını da belirtti. Hatay Emniyeti de göstericilerin apartmanlardan polis araçlarına taş, briket ve metal cisimler atarak saldırıda bulunduğunu, kamera görüntülerinde de Atakan'ın yüksekten düştüğü anda ve öncesinde polis araçlarından saldırıda bulunanlara yönelik herhangi bir müdahale olmadığı belirtildi. Adana Adli Tıp Kurumu raporunda da ölümün "Künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla, omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu" meydana geldiği ifade edildi. Atakan'ın düşme anı kentte yayın yapan HRT Akdeniz TV'nin kameralarına da yansıdı.

'SUÇU BAR IŞ İSTEMEKTİ'
Atakan için Hatay'da düzenlenen cenaze törenine Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da katıldı. Cenazede anne Emsal Atakan "Suriyeli anneler, Ethem'in annesi, Ali İsmail'in annesi, Abdullah'ın annesi, zalimlerin zulmünü yaşadı. Bütün annelerin ve öldürülen evlatlarının suçu barış istemekti" dedi. Atakan'ın cenazesinin ardından izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Olay yerine gelen CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl de müdahaleden etkilendi.

'KAFASINDA 4-5 SANTİM GÖÇÜK VAR'Otopsisonrası ailesine teslim edilen Ahmet Atakan'ın cenazesi Hatay'da toprağa verildi. Anne Emsal Atakan'ın gözyaşının dinmediği cenazede, amca Nevzat Atakan, "Doktorlar kafasında 4-5 santim derinlikte bir göçük oluştuğunu söyledi. Ama neye dayalı olduğu bilinmiyor. Ayrıntılı raporu bekliyoruz" dedi.
 


Samet.25

Nasil öldügu onemli degil sagci solcu olmasi onemli degil bi canin yok olmasi onemli bence bi annenin feryadi gozyasi acisi onemli bence mekani cennet olsun ne diyelim tabi katilinin veya katillerinin cezalandirilmasida lazim
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
su testi su yolunda kırılırmış
 

Benzer Konular

Usta Şirin
Cevap
6
Görüntüleme
667
Usta Şirin
levasinay
Cevap
0
Görüntüleme
477
levasinay
Cevap
2
Görüntüleme
464
X-LifeHard
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
499
X-LifeHard


Üst Alt