Asya, silahlanmada Avrupa’yı geçti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Asya, silahlanmada Avrupa’yı geçti
Asya ülkeleri 2012 yılında savunma ihtiyaçlarını karşılamak için yaptıkları giderler açısından ilk defa Avrupa ülkelerini geçti.


Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün (IISS) değerlendirmelerine göre Asya kıtası, savunma giderlerindeki artışı 2011 yılından 2012 yılına kadar askeri bütçesini yüzde 8,3 arttıran Çin’e borçlu. Asya bölgesinde toplam artış yüzde 4,94 olarak gerçekleşti.

Avrupa ülkelerinin Yönetimleri ise savunma bütçelerini azalttı. Özellikle NATO üyesi Avrupa ülkeleri 2006 yılından bu yana askeri giderlerini yüzde 11 azalttı. Ayrıca, 200 yılında bu ülkelerde askeri görevlilerinin toplam sayısı da yüzde 25 azaldı. (2 milyon 51 binden 1 milyon 86 bin kişiye düştü).

IISS’nin değerlendirmelerine göre, Avrupa ülkelerinde askeri giderlerinin yüzde 70’i İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya’ya ait.

IISS’nin yaptığı değerlendirme, 2012 yılında da savunma giderleri kapsamında ABD’nin bir kez daha lider olduğunu gösterdi. Dünya savunma giderlerinin yüzde 45,3’ü ABD’ye ait. IISS ayrıca, Yakın Doğu, Kuzey Afrika, Latin Amerika ve Rusya’da askeri giderlerde artış olduğunu belirtti.
 
fk555897

fk555897

Üye
Ne silahlanması arkadaşlar. Irak'ta silah vardı da ne oldu. Amerika Radyoaktif dalgalar gönderdi. Adamlar bir mermi bile atamadı. Bu devir silah devri değil teknoloji devri.
 
  • Beğen
Tepkiler: Byhaydar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
328
doctorrr
x-scarface
Cevap
4
Görüntüleme
411
x-scarface
yavuzkaraca
Cevap
3
Görüntüleme
315
OttomaN TigeR


Üst Alt