Astrolojik aromatik günler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Astrolojik aromatik günler
TERAZİ

Böğürtlen

Sağlığa ve güzelliğe düşkün Terazi böğürtlenden kolay kolay vazgeçmemelidir. Geniş kullanım alanı olan böğürtlen için bir kaç pratik tavsiye isterseniz : İnsan sağlığında önemli rolleri olan Böğürtlen yaşlılıktan kaynaklanan hafıza kayıplarını önler ishallerde çok faydalıdır kaynatılmış yapraklarından elde edilen çayı ağız yaralarına iyi gelir. Ayak yorgunlukları için kök ve sürgünlerinin kaynatıldığı suyun ayakbanyosuna eklenmesi mucizevi sonuçlar yaratacaktır. Ayrıca Böğürtlen çiçekleri 50 grama bir 1 litre su ölçüsü ile kaynatılarak iyi bir güzellik losyonu olarak da kullanılabilir.



Çilek

Kolesterolü düşürendamar tıkanıklığını önleyen Çilek aynı zamanda çok iyi bir antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır. Bağırsak kurtlarını döker idrar söktürür ve vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır. Kanı temizler. Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir. Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır. Ateşi düşürmekte de kullanılabilen Çilek romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Cildi nemlendirir tazelik ve güzellik verir. Yapraklarından meyvesine pek çok farklı biçimlerde kullanılabilen Çilek sihirli formülleriyle reçellerin de vazgeçilmezidir. Bu çok leziz ve neşeli meyvayı bir pastanın içinde ya da büyük bir cam kasede Terazi insanına sunarak pek çok konuda ikna olmasını sağlayabilirsiniz!



Muz

Kalbe ve kas sistemine ishale yorgunluğa birebir olan Muz lifleriyle de gemi halatı kumaş ve aksesuar yapımında kullanılıyor. Yeşilken pişirilerek de yenilebilen muz afrodizyak etkisiyle de tercih edilen bir meyva. Sinir kas ve hormonları dengeleyerek sağaltıma yardımcı olan bu aromatik meyvanın zodyak'ın dengeleyici burcu Terazi'nin favorisi olmasına şaşırmamak gerek!



AKREP

Kaktüs

Su grubunun gizlemek suskunluk derinlik kavramlarını sözcüklerin tüm anlamlarıyla bünyesinde toplayan Akrep için Sukkulent yani gövde veya yapraklarındaki özel etli dokularda su tutma biriktirme yeteneği olan bitki anlamına gelen kaktüs çok güçlü bir semboldür. Gövdesindeki dikenlerle kendine güçlü ve etkin savunma alanı yaratan Kaktüs'e benzeyen Akrep insanı doğru bakım ve ilgiyle yaklaşırsanız kendisinden alabileceğiniz sevgiyi tüm kalbiyle verecektir.



Açelya

Güneşten hoşlanmayan toprağı sevmeyen ve akşamları yapraklarından serpme yöntemiyle sulanması gereken Açelya nazlı ve çok hassas Akrepler gibi özenle bakılıp yetiştirilmesi gereken bir bitkidir. Pembe parlak turuncu ve sarı tonlarında görebileceğiniz Azelea yaşam alanınızda yaratacağı sıcak havayı ancak bu hassas koşullara bağlı kalırsanız verebilecektir.



Hatmi çiçeği

Bahçelerimizde sıkça görülen ancak ismini pekçoğumuzun bilmediği bu şifalı bitki göğsü yumuşatır sindirim sistemine ve şişkinliğe iyi gelir anne sütünü arttır. Ayrıca duyarlı ve çok kuru ciltleri yumuşatan Hatmi çay formunda da kullanılabilir.



YAY

Karanfil

Dört mevsim yeşil kalabilen Karanfil Ağacı'nın tohumları M.Ö 3. yüzyıldan beri ağız kokusunu gidermekte kullanılıyor. Keskin aroması ve buruk lezzetiyle tatlılarımızın içeceklerimizin vazgeçilmezi olan tarçın kozmetik sektöründe de hak ettiği ilgi ve talebi görmekte. Diş ve diş eti ağrılarının dindirilmesinde de kullanılan karanfilin kalitesini test etmek ise oldukça kolay. Kaliteli karanfil suya atılınca ya dibe iner ya da suda dikey şekilde asılı kalır. Kalitesi düşük karanfil ise su üzerinde yatay bir biçimde yüzer.



Dut

Yay burcu insanını tarif etmek için söylenebilecek söz 'ben görüyorum'dur. Onlarca gözün bir arada durduğu Dut Yay insanını sembolize etmek için idealdir. Farklı renk ve aromalardaki dut türleri herşeyi farklı yönleriyle görebilen Yayların enginliğine ve lezizliğine örnek teşkil eder. Kurutulmuş ya da taze bütün ya da özü çıkarılarak pek çok biçimde mutfaklarımızdaki yerini alan Dut ipek yapımında kullanılan ipek böceğinin ana besin kaynağı olarak da fayda sağlamaktadır.



Frenk üzümü

Geleneksel Çin Tıbbında 50 temel bitkiden biri olan Frenk üzümü kanser hücrelerinin ilaçlara direncini kırmak karaciğer hücrelerini hızla yenilemek ve karaciğer rahatsızlıklarında destekleyici olmak bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi çok önemli etkilere sahip. Çok hassas dikkatli ve profesyonel danışmanlık alınarak kullanılması gereken Frenk Üzümü hoş aromasıyla keyifli bir meyve ve içecek olarak mutfaklarımızdaki yerini almaktadır.



Pancar

Yaprakları yemeklerde sap ve kökleri turşu salata çorba dolma ve tatlılarda kullanılan pancarın anavatanı Akdeniz ülkeleri özellikle de Anadolu ve Kafkasya'dır. Ispanakgiller ailesinden gelen bu sebzenin tarihi oldukça eskiye dayanıyor. Bir rivayete göre milattan sekiz asır önce Babil kralı Maradach Balladı'ın sebze bahçesinde yetiştirilmiş. Pancarın hayvanlar için yem pancarı ve şeker pancarı da dahil olmak üzere 15 türü bulunuyor.



OĞLAK

Ayva

Meyvelerinden hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir. Ayva meyveleri kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Harareti ve ishali keser. Hazımsızlığı giderir mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir ince bağırsak iltihabını giderir. Vücudun gelişmesine yardım eder. Ayva damar sertliğine karaciğer tembelliğine iyi gelir tansiyonu düşürür safrayı düzene sokar. Yapraklarının çayı kalp ağrılarına iyi gelmekte sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Tansiyon hazım karaciğer ve kalp problemleriyle karşılaşma olasılığı yüksek olan toprak grubu burcu Oğlak için Ayva beslenme sisteminin vazgeçilmez parçalarından biri olmalıdır. Reçel formuyla da kullanılabilen ayvanın tatlı yapımında da önemli bir malzeme olduğunu unutmayın.



Horozibiği

Akçaotu olarak da bilinen Horozibiği zeytin ve tuz ile beraber dövülerek zamk kıvamına getirilip ilaç yapımında kullanılır. Göğüs bronşit ve dalak rahatsızlıklarının tedavisinde faydalanılan bu bitki çeşitli kültürlerde haşlanarak veya kavrularak ana yemek biçiminde de kullanılmaktadır.



Kenevir

İnsanlık tarihinin en eski bitkisel ham madde kaynağı olan saplarında bulunan lifler iplik dokuma ve kumaş yapımında hamurlu kısmı ise kâğıt yapımında kullanılan bir bitki türü olan Kenevirromatizma tedavisinde ve ağrı kesici özelliğiyle ilaç yapımında kullanılmaktadır.



KOVA

Kivi

Kova burcu insanı vücudundaki su ve nem oranına azami ölçüde dikkat göstermelidir. Bu nedenle vitamin ve nem kaynağı Kivi Kovalar'ın beslenme sisteminde özel bir yere sahip olmalıdır. A ve C vitaminleri ile potasyum açısından çok zengin bir meyve olan kivi ayrıca kalsiyum demir ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengindir. Besleyici değeri yüksek bir besin olan kivinin bir tanesi ile günlük A ve C vitamini ihtiyacı karşılanabilmektedir.Lif açısından da zengin bir besin olan kivi bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarına iyi gelir. Nefes açıcı etkisi ile astımlılara faydalıdır. Kan basıncını dengeler. Tansiyonu ve kandaki kolesterol oranını düşürür. Karaciğeri çalıştırır ve kanı temizler. Kansızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır. Dilimlenmiş kivi cilde konulursa besler ve nemlendirir. Ezilerek suyu çıkartıldıktan sonra püre haline getirilen Kivi yorgun ve yıpranmış ciltlerde maske olarak kullanılabilir.



Armut

Sindirim sistemini güçlendiren hazmı kolaylaştıran Armut'un esas etki alanı böbreklerin düzenli çalışmasına böbrek taşlarının ve kumunun dökülmesine yardım etmesidir. İdrar söktürücü ve kanı temizleyici özelliğinin yanısıra kansızlığa iyi gelir.Nıkris (gut) ve romatizmada faydalıdır. Yemeklerden önce yenilmesi tercih edilmesi gereken Armut mümkünse çekirdekleri ile birlikte yenildiğinde daha faydalıdır. Çekirdeği aç karına yenirse bağırsak kurtlarını dökmeye de yardımcı olur. Az kalorili fakat bol lifli ve mineralli bir meyve olan Armut diyet yapanlar için de faydalıdır. Ferahlık veren bir meyve olduğu için hamilelerin kusmalarını azaltır.



Mürver Ağacı - Mürver Çiçeği

Bu ağacın meyva özü bazı yerlerde şarabı renklendirmekte kullanılır. Bitkinin gövde ve dalları iplik makarası yapımında kullanılmaktadır. Çiçek ve yaş yaprakları yardımıyla idrar ve balgam söktürücü özelliklerinden yanısıra terletici özelliği ile ateş düşürme özelliklerinden faydalanılabilir. Gövde kabukları ve yapraklarıyla cilde dıştan uygulanarak yara iyileştirici niteliği de değerlendirilebilir.



BALIK

Gelincik

Bozcaada'da yapılan geleneksel Gelincik Şerbetiyle ünlenen bu alımlı güzel bitki nazik yapraklarıyla hassas Balık insanını temsil ederken ince dikenli gövdesiyle içe kapanık ve korunmaya eğilimli Balık insanını da başarıyla anlatır. Japonlar'ın gelincik ile ilgili tanımı bu bitkiyi de bu bitkiyle özdeşleşen gizemli ve sürprizlerle dolu Balık'ı da başarıyla tarif etmektedir. ''Gelincik insan ömrü gibidir. Dünü vardır. Yaşamıştır. Bugünü vardır. Yaşıyordur. Ama yarını belli değildir''



Enginar

Kat kat yapraklarının altında saklı kalbinde gerçek özünü ve değerini saklayan enginar benliğinin derinlerinde en değerli hazinelerini de en büyük kırgınlıklarını da saklayan hassas ve duygusal Balık için önemli bir bitkidir. Çiçekleri sebze olarak taze yaprakları ve kökleri ise ilaç yapımında kullanılan Enginar'ın suyu kalp çarpıntısına iyi gelmektedir. Taze enginar yaprağı kaynatılarak hazırlanan enginar çayı karaciğer hastalıklarında oldukça faydalıdır. Tüylü kabuklarının kaynatılmasıyla elde edilen enginar suyu ile saçlar yıkanırsa saçları güçlendirir.



Afyon Çiçeği
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt