Arnavutluk maçı satranç gibi oynanacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Arnavutluk maçı satranç gibi oynanacak
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 18’inci Dünya Kupası Avrupa Eleme Grubu'nda 12 ekim çarşamba günü deplasmanda Arnavutluk ile yapacakları maçı satranç gibi oynayacaklarını söyledi.
Fatih Terim, Arnavutluk'un maça rahat çıkacağını belirterek, ''rahat olan takım daima tehlikeli işler yapar. Bizim tek amacımız kazanmak olacak. Play off'a kalmak için her şeyi yapacağız'' dedi.

Maç öncesi oyuncularının rahat olmasını sağlayacaklarını belirten Terim, '' Arnavutluk maçını 'olmak ya da olmamak' gibi bir havaya sokmayıp, futbolcuların bu rahatlığının devam etmesini istiyoruz” dedi.

Arnavutluk maçını satranç gibi oynayacaklarını dile getiren Fatih Terim, “her türlü şarta hazır olacağız. Oyun sisteminde her an değişiklik yapabiliriz'' dedi.

Milli maçlarda herkesin kazanmak için uğraştığını vurgulayan Terim, “Arnavutluk da bize 'hoşgeldin Türkiye, sizi severiz, buyurun kalemizi açtık' demeyecek. Bizim böyle bir isteğimiz de yok. Hak etmezsek zaten gitmeyelim'' dedi.

Sakat oyuncu yok

Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, Arnavutluk maçı öncesi sakat oyuncuları bulunmadığını, Emre ve Okan'ın da yarın hazır olacağını söyledi.

Arnavutluk maçı öncesi kulüplerden biraz fedakarlık beklediklerini ifade eden Terim, Arnavutluk maçında kimse kusura bakmasın. Bir defaya mahsus kulüplerimiz de bizi hoşgörecek. Biz oyunculara gereken ilgiyi gösteriyoruz. Sakat oynatmayız ama artık biraz fedekarlık zamanıdır. Artık bu maçta kim varsa bütün silahları kullanacağız'' dedi.

“Almanya’ya gidersek, Nuri kadroda olur”

A milli takımın yeni oyuncusu Nuri Şahin'i saygılı bir genç olarak tanımlayan Fatih Terim, ''Nuri beklemediğimiz kadar olgun biri, aile terbiyesi ve saygısı üst düzeyde'' dedi.

Nuri'nin çift pasaportlu olmasının kendisini ilgilendirmediğini vurgulayan Terim, ''Alman vatandaşı, İngiliz vatandaşı bu konuya fazla takılmış değilim. Oyuncunun yüreğinden gelirse bu formayı giymeli. Tabii ki durup dururken oyuncumuzu kimseye kaptırmayız. O da bu formayı giymek istedi.
Almanya'ya gidersek, Nuri de kadroda olur. 6 ay Dünya Kupası'na hazırlanma dönemimiz olacak. 6-7 maç yapacağız. Nuri daha da iyi olacak'' dedi.

17 Yaş Altı Milli Takımı'nda Nuri'nin dışında A milli takıma alabilecekleri birçok oyuncu olduğunu kaydeden Terim, bu oyuncuların takımlarında oynayıp, biraz olgunlaşmasını beklediklerini söyledi.

“Halil’i oynatırdım”

Almanya maçında ilk 11'de oynattığı Halil'i sakatlıklar olmasa bile oynatmayı düşündüğünü dile getiren Terim, ''Hakan Şükür ve Fatih de olsa Halil'i ilk 11'de oynatacaktım. Çünkü onu milli maçta baştan başlayarak görmek istiyordum. İkinci yarı 'kasığımda problem var, çıkabilir miyim?' dedi ve çıkardım'' dedi.

Kısa sürede uyumlu, göze hoş gelen ve netice alan bir kulüp takımı görüntüsü verdiklerini de belirten Terim, ''arkadaşlık, sevgi ve birbiri için aynı şeyi hissetme çok önemli. Bu, yüzde yüz sahaya yansır. Bizim bu tarafımız çok gelişiyor. Bizim felsefemiz çok basit. Top bizdeyken herkes atak düşünecek, top rakipteyken herkes kendi bulunduğu alanda savunma görevini üstlenecek'' dedi.

Play off'a kalmaları durumunda hangi takım çıkarsa çıksın fark etmeyeceğini ifade eden Terim, ''hayırlı bir kura diliyoruz. Artık ikinci ya da üçüncü sınıf diyeceğimiz bir takım yok. Hangisi çıkarsa fark etmeyecek. Çünkü hepsi önemli takımlar. Ama biz önce Arnavutluk'u geçip, bekleyeceğiz'' dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt