arkadaşlar marduk hakkında ne biliyorsunuz??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar marduk hakkında ne biliyorsunuz??
evet arkadaşlar marduk gezegeni hakkında bildiklerinizi bu topice yazarsanız sevinirim...
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Valla tek bildiğim ibobey msn de nickine yazıyor... :(


Cahil kalmışız be.. :agla:
 
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
o zaman biraz araştırma yapıp bişiler yazım topice...
 
_CHiLeKesH_

_CHiLeKesH_

Üye
Eğer Maya ve Babil uygarlıklarının hesapları doğruysa, 2012 yılında Marduk gezegeni dünyanın çok yakınından geçecek. Marduk'un çekim etkisi doğal felaketlere ve politik kargaşalara neden olacak.
Araştırmacı Burak Eldem'in "2012, Marduk'la Randevu" adlı kitabı eski uygarlıklardan bugüne gelen bilgilerin izini sürüyor. Eldem'in kitabındaki varsayımlar doğruysa, dünyayı büyük bir tehlikle bekliyor. Varlığı bilimadamları tarafından da kabul edilen Marduk gezegeni dünyaya yaklaşarak küresel bir felakete yol açacak.

İklim ve düzen değişiyor
* Marduk bundan 3661 yıl önce de dünyaya yaklaşarak uygarlıkları yok etmişti.
* Gezegenin etkisiyle volkanlar patlıyor, depremler tetikleniyor, sular yükseliyor.
* Doğal felaketler dünyanın politik düzenini de baştan başa değiştiriyor.

 

climax

Üye
bi heavy metal grubu :P
 
ruh hastası

ruh hastası

Üye
bu baya kötü bir gezegen :'(
 
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
galiba nefilimiz.ben bu teoriye inaniyorum.3600 yilda bir,marduk gezegeni gunes sistemine girdikce dunyaya birseyler oldugu dogru.son gelisinde nuh'un tufanini yasamistik.gecenlerde yeni birgezegenin daha kesfedilmesi haberi beni hic sasirtmadi.bunu 4-5 bin yil once sumer medeniyeti zaten biliyordu.ademoglu uzayli ile dunyali ilkel hucrelerinin karisimindan,klonlama ile yaratilmistir.yaratilma amaci da mardok gezegenine kiymetli maden bulmak,yani isci olarak calistirilmak icindir.sumerlerin magara resimleri 4 bin yil oncesinden bu klonlama surecini,roketatarlari,astronot giysilerini o kadar detayli anlatiyor ki dudaklariniz ucuklayabilir.bu kitabi henuz okumadim ama tanitim yazisini yazan kisiyi de yurekten kutlarim.komle komplo teorilerinin icerigini o kadar guzel anlatmis ki..mutlaka okunmali.demeki tum elestirmenleri de ayni kefeye koymamak gerekir.
 
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
03 Haziran 2004 Haşmet Babaoğlu

Önce dün yazdıklarımı özetleyeyim. Yaşar Kemal "Yoksulluğu görmek zorundasınız. Bu insanları tanımalı, acılarına ortak olmalıyız" diye seslenmişti gazete yöneticilerine.

Gerçekten de açık felâket haberleri hariç yoksulluk basında epeydir görülmez oldu. Çünkü dünya ile "basının dünyası" artık birbirinden koptu.

Çünkü medya ile medya tüketicisi arasındaki ittifak sonucu yoksulluğun gerçek manzarası "dışarıda" kaldı. Üstelik medya marifetiyle yoksulluk gitgide bir tür ekolojik sorun haline getirildi. Bir tür "çevre kirliliği" olarak değerlendirilir oldu.

Artık yoksullar toplumun olduğu gibi medyanın gözünde de bir tür "çöp" veya "atık" durumundalar: Sanki göz ve moral bozuyorlar, koku yapıyorlar, içimizi kemiren "böceklenmelere" neden oluyorlarmış gibi!..

Belki bu yüzden canilik öykülerine gösterilen ilginin onda biri gösterilmiyor yoksulluk öykülerine...

Dün işin bu tarafını vurguladım ya... Şimdi gündelik hayattan ve okurların-izleyicilerin zihniyetinden bakarak konuyu basit bir örnekle ayrıntılandırmak istiyorum.

Yaşar Kemal o konuşmasında derdini anlatabilmek için bize özgü bir halk deyişini kullanmış.

"Biri yer biri bakar; kıyamet ondan kopar. Şimdi biri yiyor, milyonlar bakıyor. Kıyameti mi bekleyelim?"

Ben de diyorum ki, dünyada kıyamet bundan kopabilir ama o dünya ve o kıyamet basının umurunda mı?

Peki basın ve basın tüketicisine göre kıyamet nereden bekleniyor? Mesela son zamanlarda Marduk şamatası var. 2012 yılında X gezegeni gelip dünyaya sürtünecek ve kıyamet kopacak... İnsanlarda tarifsiz heyecanlar yaratan, kitaplar sattıran, gazetelere çarşaf çarşaf konu olan yeni korku ve endişe kaynağımız bu...

Bazı insanlar tanıyorum; Marduk diyorlar başka bir şey demeyip yataklara düşüyorlar. Bazı köşe yazarları okuyorum; kafayı Marduk'a taktıktan sonra bir daha iflah olamadılar..

Ah Yaşar Kemal usta! Yoksulluğun kıyametinden kime ne? Yoksulluğun kıyameti dışarda zaten kopmuş. Ama "dışarda"; basının kendine kurduğu dünyanın dışında yani...

Afrika mahşer yeri gibi. Asya'da yoksulluk kımıl kımıl büyüyor. Latin Amerika artık Merkez Ülkeler'in pek umurunda olmadığı için tepetaklak gitmekte...

Ancak itiraf edelim ki bu gerçekler medya ve izleyicileri için de çoktandır "heyecan"ını yitirdi. Kimselerin ilgisini çekmiyor Afrika'daki yoksulluk artık. Neden?

Çünkü sular göklere yükselmiyor, karalar denizlerle kaplanmıyor, dünya bir anda ateş topuna dönmüyor. Çünkü bazılarının bir taraflarını yırtarak edindikleri servetler bir anda yok olup gitmiyor.

Oysa "basının dünyası"nda kıyamet böyle senaryolardan ibarettir... Herkes için korku, tedirginlik ve panik yaratacak senaryolar kıyametten sayılır basında. Bu öyle bir zihniyet modeli ki, çıplak gerçeklik yok sayılıyor ama kışkırtıcı sanrılar ve korkular senaryolaştırılıyor.

Benim dün "modern dünyadaki alçakça ve çok tehlikeli gidişat" dediğim gidişatın zihniyetlerimize yansıyan yanı bu işte...

O halde şu soruyu da soralım. Nereden tekrar insanca başlayabilir, nasıl toparlanabiliriz? Bir tek insanın açlığını ve yoksulluğunu bile insanlık için bir "kıyamet" olarak görmeye başlamak ilk adım olabilir.

Ve mutlaka yoksulları "merhamet talebi ve hayır arzı" ekonomisine mahkûm etmeyen siyasal-toplumsal yolları aramalıyız. Ve... Uzun konu... Ara ara değineceğim.

(Not: Yeri gelmişken, bizim medyamızda yıllardır kendine has bir çizgide ilerleyen Deniz Feneri programını selamlamak isterim. Ayrıca Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 2003 yılında gerçekleştirdiği Yoksulluk Sempozyumu'nu da alkışlıyorum.)

Konsere geç çıkmak modası!
Bir buçuk ay kadar oluyor galiba. Galatasaray civarında bir grup genç etrafımı çevirip şöyle demişti: "Duman grubunu çok severiz ama bu kaçıncı be Haşmet Ağabey? İlan edilen konser saatinin üzerinden 2 saat geçti, sahneye çıkmadılar. Biz de artık isyan ettik artık, dışarı çıktık!"

Geçen hafta Yeni Melek salonundaydım. Demir Demirkan'ın konserini izlemek istemiştim. Bekle, bekle, saatler geçti, "rock star"ımız ortalarda yok... Sonunda salondan çıktım gittim. Ne bu?

Seyirciyi saatlerce bekletmek rock'cılığın şanından sayılmaya başladı da, bizim mi haberimiz yok? Yapmayın çocuklar! Biz bu müziğin ağababalarını, babalarını canlı izledik. Hiç böyle şeye rastgelmedik! Bu cuma Beyoğlu Manhattan'da Ogün Sanlısoy konser verecek. Bakalım o nasıl davranacak, merak ediyorum.
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Originally posted by van_hoijdonk@Sep 8 2005, 07:04 PM
Valla tek bildiğim ibobey msn de nickine yazıyor... :(


Cahil kalmışız be.. :agla:
[post=159357]Quoted post[/post]​

Bende hem ibobey'in MSN'deki nick'inden hemde ibobey'in Profilindeki olduğunuz yer kısmından biliyordum.. :ah:
 
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
bir kaç yeni bilgi daha...
12 GEZEGEN VE MARDUK ’LA RANDEVU

Son günlerde medyayı oldukça meşgul eden 12 Gezegen ve Marduk’la Randevu adlı kitapların astrolojik yorumunu, Astro Güncel sayfamızda sizlerle paylaşmak istedik. Bu konu hakkında, ASTRO SET’İN görüşlerini merak eden mailleriniz için teşekkür ederiz.Bir Internet sitesi ancak sizlerin bu canlı ve aktif katılımlarıyla yaşam bulabilir. Ziyaretçilerimizin ilgisi, biz Astro Set ekibini de yeni araştırmalara teşvik ediyor ve BİLGİ ’yi aktarır hale getiriyor.

Babil, Sümer, Akat ve İbrani dillerinde uzman olan ünlü araştırmacı ve yazar Zecharia Sitchin ’in belgelere dayanarak açıkladığı ve yeni bakış açısı sağlayan teorilerini içeren Dünya Tarihçesi adlı dizi kitapları, sıra dışı düşünen ve yeniliklere açık beyinlerin en çok aradığı kitaplar arasında yer alıyor. Araştırmacı, gazeteci ve yazar olan Burak Eldem ’in “2012 Marduk’la Randevu adlı kitabı da konuyla ilgilenenler için tam bir araştırma ve inceleme kitabı. Metne konsantre olduktan sonra her ikisini de elinizden bırakamayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Dünyanın Gizli Tarihi

Bu kitapları okurken, MÖ binlerce yıl öteye uzanan tarihsel bilgi hazinesi, dünyanın gerçek tarihini merak eden okuyucuların gözlerini kamaştırabilir. Kadim bilgiler bize, kıtaların batması nedeniyle Anavatan Mu’dan ve Atlantis’ten göçler yoluyla oluşan kolonilerden söz ediyor. Bu göçler yoluyla aktarılan bilgiler, Mezopotamya, Mısır ve Hint uygarlıklarının köklerini oluşturarak, farklı gözüken ama ortak mitolojilere sahip kültürlerin dünyanın her yanına, Sümer, Babil, Akat, Aztek ve İnka’lara kadar yayılmasını sağladı.

Mitlerin Ortak Özellikleri


Tüm gezegeni çepeçevre sarmış olan kültürlerin,mitlerin,efsanelerin kökenindeki ortak özellikler, insan, evren ve astronomiyle ilgili derin ve gerçek bilgileri yansıtıyorlar. Gerçeğe gözümüzü kapamamakta çok yarar var diyoruz. Bu ortak bilgiler günümüz bilim adamlarının da çok dikkatini çekiyor.Ve aynı zamanda Dünyanın Gizli Tarihinde, yazıtlarda, kalıntılarda, mitlerde, efsanelerde ortaya çıkan veriler, bilimin tüm yeni buluşlarını teyit edebiliyor. İnsanoğlunun yazılı ve sözlü tarihinde, mitolojilerinde, destanlarında, halk masallarında, kadim uygarlıkların yaratılış efsaneleri benzer mitlerle anlatılıyor, ortak argümanlar kullanılıyor.

Yaratılış efsanelerinin hemen hemen hepsi göklerden gelenlerden,göklerin hükümdarlarından söz eder.Sembolik, çocuksu ya da halk tarafından uydurulmuş öyküler diye düşündüğümüz bu efsaneler, destanlar; günümüzde belgelere,astronomik bilgilere dayanarak sağlam bilimsel delillerle 21. YY insanının karşısına yeniden çıkıyor. Bu kez, ciddi araştırma kitaplarını incelemeyi göz ardı etmezsek, dünya tarihi araştırmalarını ciddiye alarak, kendimizle, gezegenle ve evrenle ilgili bazı temel bilgilerimizi yenileme fırsatı bulabiliriz.Önümüzdeki günler oldukça karmaşık ve kaotik değişkenleri bir arada karşımıza çıkaracak olan günler…Şimdiden bilinci yeniliklere hazırlamak,herkes için çok faydalı çünkü değişim kaçınılmaz gözüküyor. Kadim uygarlıkların güneş sistemimiz hakkındaki günümüz bilimine yakın hatta bazen günümüz bilimini aşan verileri, bu verileri nasıl, kimlerden, hangi yollarla edindikleri hepimizin zihnini oldukça meşgul edeceğe benziyor..

Güneş Sisteminin Son Sınırı Pluto Olabilir mi?

Günümüz astronomi bilimi son sınır olarak Pluto 'yu kabul etmiyor.Ve araştırmalara göre modern astronomların 1930’ lu yıllardan beri peşini bırakmadıkları, ancak yerini henüz saptayamadıkları, adına ‘Gezegen X’ kod adını verdikleri dev bir gök cismi, kuyruklu yıldızlara benzeyen eliptik yörüngesiyle her 3661 yılda bir dünyamızın yakınından geçiyor.

NİBURU-MARDUK

Sümer yazıtlarında bu gezegene ‘Geçiş Gezegeni’ anlamına gelen ‘Niburu’ Babil astronomlarıysa güçlü tanrıları ‘Marduk’ adını verdi. Mısır belgelerinde adı ‘Milyonlarca Yılın Gezegeni’. Son yörünge geçişini, İ.Ö. 1649 yılında yapan gök cismi, Thera yanardağının patlamasını da içeren bir dizi doğal afete neden olmuş, “Mısır’dan Çıkış” mitlerine esin kaynağı oluşturmuş; Yakındoğu başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde siyasi ve sosyal dengeleri altüst etmiş.

Maya kozmolojisine göre içinde bulunduğumuz çağın, yani ‘Beşinci Güneş’in bitiş tarihi olan 2012 yılının baş kahramanı yine bu gizemli gök cismi. Mayaların takvimine göre tarih kesin.Binlerce yıl önce Meksika da Mısır piramitlerine benzeyen dev anıtlar inşa edebilen Maya kavmi bu takvimi neye göre, nasıl bir bilgiyle hazırladı tam bilinemiyor.Sadece Mayalar değil, aynı tarihlerde Sümer, Akat ve Babil’liler de aynı dev gezegen ya da gök cisminden sembolik olarak söz ediyor.


Sitchin ’e göre, bu gök cismi, güneş çevresindeki turunu 3600 yılda bir tamamlıyor. Turunu tamamlayıp Mars ile Jüpiter arasından güneşe yaklaştığı zaman, parlak kırmızı rengiyle,dünyadan görülebilecek. 30 yıl boyunca Mısır ve Mezopotamya’da bulunan kil tabletleri, papirüsleri araştıran yazar; eski Mezopotamya’da sayı sisteminin 60’lı taban üzerine oturduğunu tespit etmiş. Daire de 360 derecelik bir açıya sahip bildiğiniz gibi ve Akat dilindeki “Tanrı Kral” anlamına gelen“Şar” sembolü de,“3600” yıl anlamına geliyor.Sitchin, eski uygarlıkların tümünün Nibiru’yu bildiğini ve saydığını söylüyor. Yakındoğu’da her uygarlıkta rastlanan “Kanatlı Disk” amblemi aslında bu gök cismine ya da dev gezegene duyulan saygının bir yansıması.

Burak Eldem kitabında, Marduk adlı gezegenin 2012’de yeniden dünyanın yakınından geçeceğini iddia ediyor. Sitchin ’den yola çıkıyor ama yörüngenin 3600 değil, 3661 yıl sürdüğünü belirtiyor. Ona göre Maya Takvimi’ndeki beşinci ve son “dünya çağı” 2012 yılında sona eriyor. Son ziyarette dünyada doğal afetler pek çok uygarlığı yıkmış ve yenilerinin kurulmasına yol açmış. Burak Eldem kitabında bu felaketi şöyle anlatıyor:

“Ege’de Santorini adası’ndaki yanardağ patladı, patlamanın şiddetiyle oluşan tsunamiler birçok kıyı kentini sel altında bıraktı. İzleyen yıllarda Nil Deltası’nın doğusundan büyük bir göç görüldü. Babil de bu kargaşadan nasibini almış, aynı yıllarda kuzeyden gelen topluluklar tarafından işgal edilmişti. Yaşanan büyük afetin belleklerden silinmeyen izleriyle ‘Mısır’ dan çıkış destanı olan Eхodus kaleme alındı. Yani Marduk, göreceli olsa da Tevrat’ta da geçiyor.”

Eldem ’e göre Marduk’un dünyaya ikinci kez yaklaşacağı 2012’de insanlık, 3600 yıl önceki tablo ile karşılaşacak. Bu nedenle da bazı ülkeler stratejiyi yeniden düzenlemek için ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ni gerçekleştirme peşindeler. Peki bu hazırlık diyelim ki ulusların hazırlığı, bu noktada birey olarak biz ne tür bir hazırlık içinde olmalıyız diye sormak gerekmiyor mu? Dağlık bölgelere yerleşmek yeterli bir tedbir ya da hazırlık sayılabilir mi?

Gazeteci Serdar TURGUT
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Originally posted by van_hoijdonk@Sep 8 2005, 07:04 PM
Valla tek bildiğim ibobey msn de nickine yazıyor... :(


Cahil kalmışız be.. :agla:
[post=159357]Quoted post[/post]​


Malesef ben de öyle biliyorum :ah:
 
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
artık cahil kalmadınız...
 
Caine

Caine

Üye
bi gezegen adı :DD ibobeyde artık yok :( o olsaydı acaba neler yazardı :lol2:

xmen ve chilekes arkadaslar ellerinize emeğinize sağlık. bilgiler paylaşımlar için teşekkürler
 
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
rica ederiz...
 

slayer

Üye
yaw çok sevindim sonunda ölecez :DD hem manzarasıda güzel
bilgiler için saolun
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
yeni keşfedilen bi gezegen başkaca bi bilgim yok ;;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt