Arka cepte taşınan para sağlığa zararlı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
    Konu Sahibi
Arka cepte taşınan para sağlığa zararlı
Arka cepte taşınan para sağlığa zararlı


ANKARA (İHA) - İnsanların vazgeçilmez aksesuarlarından olan para cüzdanlarının arka cepte taşınmasının zamanla sağlık problemlerine yol açtığı bildirildi.
Uzmanlar, paranın yanı sıra kimlik ve kredi kartı taşımaya da yarayan cüzdanların arka cepte taşınmasının zararlı olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlara göre para cüzdanlarının arka cepte taşınması, oturulduğunda sinir sıkışmasına yol açabiliyor. Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğretim görevlisi Prof. Dr. Yavuz Yakut, "Sert zemine oturan kişiler, cüzdanlarını arka ceplerinde bulundurduğunda, zaman içinde o bölgeden geçen siyatik sinirler baskıya maruz kalır. Bu durum özellikle zayıf kişilerde daha çok görülür; çünkü zayıf kişilerde yumuşak doku azdır" dedi.

Zamanla ağrıların oluştuğu bölgede bel fıtığına benzeyen bulguların da olduğunu söyleyen Yakut, bu tür vakaların daha çok uzun süreli oturan meslek grupları için geçerli olduğunu ifade ederek, cüzdanların arka cep dışında bel çantaları veya cep telefonları kılıflarına benzer eşyalarla taşınması tavsiyesinde bulundu.

BEL ÇANTASI SATIŞLARINDA ARTIŞ

Para cüzdanlarını arka ceplerinde taşıyanlların yanı sıra bu ihtiyacını küçük bel çantalarıyla giderenlerin sayısı da giderek artıyor. İHA muhabirinin görüşünü sorduğu çanta satıcısı Birol Koç, özellikle yaz aylarında müşterilerin cüzdanlarını ve cep telefonlarını içine koymak için bel ve omuz çantalarına çok rağbet ettiğini dile getirerek, "Yaz dönemlerinde artan satışlar, kış aylarında düşüyor" dedi.

Öte yandan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren de, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'a verdiği röportajında arka cepte cüzdan taşınmasının sağlığa zararlı olduğunu bildirmişti. Kenan Evren konuya ilişkin olarak doktoruyla geçen diyaloğunu şöyle aktarmıştı: "Cumhurbaşkanlığı yaptığım yıllardı. Belimden aşağısı ağrıyordu. Bir gün Hacettepe Hastanesi'ne gittim. Profesör dedi ki; 'Sayın Cumhurbaşkanım para cüzdanınız nerede?' Ben de 'Sağ arka cebimde' diye yanıtladım. 'Efendim bir daha arka cebinize cüzdan koymayın' dedi. Ben de 'Neden?' diye sordum. O da 'Sayın Cumhurbaşkanım, biz buna cüzdan
 


hidayet

hidayet

Üye
vay be kimbilir bunun gibi daha ne ilginç haberler duyacaz :ah:
 

S1FR3K1R1C1

Üye
helal olsun waLLA adamlar neleri araştırıyor :aman:
 
_CHiLeKesH_

_CHiLeKesH_

Üye
ya ben okadar etkisi olacağını sanmıyorum ama aadamlar benden daha iyi biliyolardır heralde..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
1
Görüntüleme
1K
tempestshine
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
5K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez


Üst Alt