Haber Apple'ın Mucize iPhone Geri Dönüşüm Robotu Liam

Sponsorlu Bağlantılar

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
    Konu Sahibi
Apple'ın Mucize iPhone Geri Dönüşüm Robotu Liam

Dünya çapında yoğun ilgi gören iPhone'lar bu yüksek ilgiye bağlı olarak en çok satın alınan telefonlar arasında. Peki bu kadar çok iPhone ömürleri dolunca ne oluyor? İşte Apple eskiyen, çalışmayan veya kullanılmayan iPhone modellerinin geri dönüşüm sürecini bize açıklayan bir video yayınladı.

Apple'ın Liam adı verdiği bir geri dönüşüm robotu çöpe atılan iPhone modellerini saniyeler içerisinde tekrar kullanılmaya hazır parçalar haline dönüştürebiliyor.


Liam Yılda 1.2 Milyon iPhone'u Geri Dönüştürebiliyor
Apple kendi geliştirdiği geri dönüşüm robotu Liam'ı küresel ısınma ve çevre kirliliğiyle mücadele etmek için bir araç olarak görüyor. Liam sayesinde her yıl dünyanın sınırlı ve değerli kaynaklarının daha fazla tüketilmesinin önüne geçilebiliyor. Liam'ın performansı ise göz kamaştırmakta. Robot her sene 1.2 milyon adet iPhone'u tamamen parçalarına ayırarak bu parçaları tekrar kullanmaya hazır hale getirebiliyor.

Liam çalışırken üzerindeki kameralardan faydalanıyor. Bu kameralar sayesinde parçalanacak iPhone'un hangi model olduğu belirleniyor ve Liam ona göre uygulayacağı işlemleri planlıyor. Dilerseniz Liam'a iş başındayken bir göz atalım:



Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
alıntı
 
  • Beğen
Tepkiler: theeternal
xmustx

xmustx

Üye
Bravo
 


Üst Alt