Apple'dan yepyeni oyuncaklar!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
Apple'dan yepyeni oyuncaklar!
Apple yeni bombalarını patlattı: İşte Apple hayranlarını çok heyecanlandıracak son Apple cicileri...


Apple'dan hayranlarını çok sevindirecek haberler geldi. Aynı gün içerisinde pek çok yeni Apple ürünü birden duyuruldu. Liste uzun, o yüzden lafı çok uzatmadan yeniliklere göz atmaya başlayalım...

Steve Jobs'ın ilk duyurduğu ürün iLife 11 oldu. iLife'ın içerisinde yer alan ve Facebook eklentileri ile geliştirilen iPhoto 11'in en çok dikkat çeken özelliği yeni tam ekran modu. iPad benzeri albüm görüntüleme imkanı ve doğrudan Flickr'dan resim gösterebilme özellikleri de oldukça ilgi çekici. iPhoto artık uygulamanın içerisinden seçtiğiniz resimleri doğrudan e-posta ile paylaşma imkanı da sunuyor.

iMovie 11'deki en önemli yenilik ise ses düzenlemelerinde yapılan geliştirilmeler. Bunun yanı sıra tek seferde efektler olarak tercüme edilebilecek olan yeni "one step efects" özelliği, iMovie 11'de birden fazla değişikliği tek bir adımda gerçekleştirme imkanı sunuyor. iMovie'nin yeni 15 fragmanı da oldukça eğlenceli ve kolay kullanım özelliğine sahip. Ayrıca iPhoto'daki yüz tanıma özelliği artık iMovie'de de yer alıyor.


Ve yeni MacBook Air'ler...





Steve Jobs son olarak yeni MacBook Air'leri tanıttı. Jobs'ın deyişiyle "MacBook ve iPad"in birleşimi olan yeni MacBook Air'leri Apple "geleceğin diz üstü bilgisayarları" olarak tanıttı. Yeni MacBook Air'ler 13,3 inçlik ekranı, çoklu dokunma özelliğine sahip touchpad'i, Core 2 Duo işlemcisi, GeForce 320m ekran kartı ve tabi ki FaceTime uyumlu kamerası ile birlikte geliyor. Apple'ın iddiasına göre yeni cihazın şarjı WiFi özelliği açıkken 7 saat sorunsuz kullanım imkanı sunuyor.

Eğer 13,3 inçlik MacBook Air sizin için fazla büyükse bir de 11,6 inçlik modeli olduğunu hemen söyleyelim. Apple'ın netbook'u diyebileceğimiz bu cihaz, 13,3 inçlik model ile birlikte satışa sunuldu bile.

Henüz bu yeni MacBook Air'lerin uluslar arası fiyatları resmen açıklanmadı ama ABD fiyatları siz bir fikir verecektir;
11,6 inç, 1,4 GHz, 64GB: 999 Dolar,
11,6 inç, 1,4 GHz, 128GB: 1199 Dolar,
13,3 inç, 1,86 GHz, 128GB: 1299 Dolar,
13,3 inç, 1,86 GHz, 256GB: 1599 Dolar.





iLife 11'deki son yenilik GarageBand 11 ile karşımıza çıkıyor. Steve Jobs'a göre yeni efektler, piyano ve gitar dersleri ile müzikteki zamanlamanızı düzeltme özelliği yeni GarageBand'in en önemli özellikleri. Zamanlama düzeltme özelliği, başlangıç seviyesindeki müzisyenlerin oldukça hoşuna gidecek diye tahmin ediyoruz. Bu özellik sayesinde eğer parçada ritim kaçırırsanız GarageBand sizin yerinize ritmi düzenleyebiliyor. Yani Apple'ın deyimiyle "kötü ritim için otomatik bir yazım denetleyicisi".

iPhone 4 ile büyük beğeni toplayan FaceTime da artık Mac'lerde. Steve Jobs'ın gelen yoğun istekler nedeniyle Mac'lere taşıdıklarını söyledikleri FaceTime'ı kullanmak için Mac kullanıcılarının herhangi özel bir ayar yapmasına da gerek yok. FaceTime'ın betası bugün itibariyle hazır...

İşletim sistemi kısmında ise beklenen oldu ve OS X ile iPad sonunda buluştu. Lion olarak adlandırılan yeni OS X işletim sistemi çoklu dokunma özelliğini ve App Store'ı Mac'lere taşıyor. Fakat Lion henüz hazır değil ve Apple'ın açıklamasına göre önümüzdeki yaza kadar da hazır olmayacak.

alıntı..
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak


Burak

Üye
pek uzun ömürlü oldugunu düşünmüyorum :hmmm
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
apple işte her zman geleceğe dönük fikirler içinde..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt