Apple'dan Qualcomm'a 1 milyar dolarlık dava

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Apple'dan Qualcomm'a 1 milyar dolarlık dava
Teknoloji dünyasında özellikle de mobil pazarda mücadele oldukça sıkı bir şekilde devam ederken, firmalar birbirlerini dava etmeyi de ihmal etmiyorlar. Özellikler Apple ve Samsung gibi firmalar arasında yaşanan mahkemeler büyük heyecanla takip edilirken, bunların başında patent ihlalleri geliyor.



Firmalar geliştirdikleri teknolojileri patentler üzerinden sağlama alırken, bu teknolojilerin diğer firmalar tarafından izinsiz kullanılmaları da büyük sorunlara neden olmakta.

Yeni bir gelişme de Apple ile Qualcomm arasında yaşandı. Qualcomm bilindiği üzere dünya genelinde akıllı telefon üreticilerinin cihazlarında yer alan yonga setlerini üretiyor ve oldukça geniş bir pazar payına sahip. Diğer taraftan Apple ise cihazlarında kendi geliştirdiği yonga setlerini kullanan bir firma. Bu yonga setlerini son dönemde Samsung, TSMC gibi firmalar üretmişti.

Bir kaç gün önce FTC adındaki bir firma Qualcomm'un haksız patent lisanslama uygulamaları nedeni bir dava açmıştı. Şimdi de benzer şekilde bir dava da Apple'dan Qualcomm'a geldi. Apple, Qualcomm'un temel hücresel standartların gelişimine katkılarından dolayı aşırı telif ücreti talebi doğrultusunda 1 milyar dolar tazminat ücreti ile mahkemeye gitme kararı almış.

Henüz Qualcomm cephesinden ise Apple'ın bu girişimi ile ilgili olarak bir açıklama gelmiş değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Onlar İçin Para Mı
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN

MaxipmaN

Üye
bunlar tatlı rekabet, ama apple samsung'un telefon bölümünden çıkmasını ister :stres:
 

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
1
Görüntüleme
364
ömer talat katı
TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
324
vedat1966
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
483
TheNightMare.
Eren Değerli
Cevap
4
Görüntüleme
457
kacaksevgilim


Üst Alt