Haber Apple Değişim Sebebiyle iPhone 6 Plus Yerine iPhone 6S Plus Vermeye Başladı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Apple Değişim Sebebiyle iPhone 6 Plus Yerine iPhone 6S Plus Vermeye Başladı
Apple şuanda bozulan veya herhangi bir sorun sebebiyle değişmesi gereken iPhone 6 Plus modelleri yerine kullanıcılarına iPhone 6S Plus modeli vermeye başladı.



Herhangi bir nedenle çalışmayan bir Apple iPhone 6 Plus modeli kullanıyorsanız veya garantiden değişim kararı çıkan bir iPhone 6 Plus model cihazınız varsa size iyi bir haberimiz var. Apple yetkili servislerine gönderilen bir Apple notunda Mart ayı sonundan itibaren değişim için gelen iPhone 6 Plus modelleri yerine kullanıcılara iPhone 6S Plus verilebileceği belirtiliyor.

https://www.maxicep.com/apple-resmi-ios-11-kullanim-oranini-duyurdu
Apple, resmi iOS 11 kullanım oranını duyurdu
Yani kısaca iPhone 6 Plus model cihazınız bozulursa ve garanti tarafından değişim kararı çıktıysa size iPhone 6 Plus yerine bir üst model olan iPhone 6S Plus modeli verilebilir. Daha eski bir raporda Apple'ın artık iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini üretmediği belirtiliyor. Bu durum aynı zamanda Apple tarafından başlatılan indirimli pil değişimi programı kapsamında pil bulma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz anlamına geliyor. Geçtiğimiz haftalarda ABD'de iPhone 6 serisi cihazının pilini değiştirmek isteyen iki kullanıcı pillerin stokta olmaması sebebiyle değişim yapamamıştı. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus pilleri için yoğun talep olması nedeniyle yeni stok gelmesi zor gibi görünüyor.

Unutmadan hatırlatmamız gerekiyor ki eğer cihazınızın sadece pilinde sıkıntı varsa bu durum cihazın tamamen değişmesi için yeterli bir sorun değildir. Bütün bir cihazın değiştirilmesi için uygun olabilmek için, el cihazınızın anakartın da bir sıkıntı olması veya kolayca değiştirilemeyen bir parçanın hasar görmesi gerekiyor.

iPhone 6 Plus ve iPhone 6S Plus arasında büyük fark var. Eski model 1.4 GHz'lik saat hızında çalışan 64 bitlik çift çekirdekli Apple A8 işlemcisine sahipti ve PowerVR GX6450 grafik birimine sahipti. iPhone 6S Plus ise 64 bit çift çekirdekli 1.84 GHz hızında çalışan işlemci ve PowerVR GT7600 grafik birimi bulunan Apple A9 işlemcisine sahipti. Bunlara ek olarak ayrıca kamera ve RAM tarafında da yeni modelde önemli iyileştirmeler bulunuyordu.

Not: Ülkemizde şuanda böyle bir değişim programı olup olmadığını bilmiyoruz. Eğer sizde herhangi bir sorundan dolayı garantiye giden ve değişim kararı çıkan bir iPhone 6 Plus modeli kullanıyorsanız garantiden gelecek sonucu bizimle paylaşabilirsiniz.
Apple Değişim Sebebiyle iPhone 6 Plus Yerine iPhone 6S Plus Vermeye Başladı
 

Benzer Konular

ANIL
Cevap
1
Görüntüleme
263
TheNightMare.
TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
256
Haydar
TheNightMare.
Cevap
3
Görüntüleme
318
ömer talat katı


Üst Alt