Apple, Avrupa’da 8 milyar dolarlık vergi ödemesi ile karşı karşıya kalabilir

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Apple, Avrupa’da 8 milyar dolarlık vergi ödemesi ile karşı karşıya kalabilir
Apple, kısa süre sonra 8 milyar dolar gibi oldukça yüksek bir vergi ödemesi ile karşılaşabilir…



Dünyanın en değerli şirketi olan ve ayrıca marka değeri olarak da zirvede yer alan teknoloji devi Apple, ayrıca karlılıkta da diğer firmaları geride bırakıyor. iPhone adındaki akıllı telefon modelleri firmanın en büyük gelir kalemi olurken, ayrıca iPad ve Mac modelleri ile de pazarın en iyileri arasında yer alıyor.



Apple, oldukça fazla gelir elde ederken, ayrıca bazı kurumsal sorunlarla da karşılaşabiliyor. Bunlardan bir tanesi de Avrupa Komisyonu üzerinden gelen bir araştırma olurken, bilindiği üzere Apple’ın Avrupa merkezi, İrlanda’da bulunuyor.

Geçtiğimiz dönemde hatırlanacağı üzere Apple ile İrlanda hükumeti arasında vergilerle ilgili olarak bir anlaşmanın gerçekleştirildiği kaydediliyordu ve şimdi de Avrupa Komisyonu’nun da bu anlaşmanın içeriğini incelediği kaydediliyor.

Avrupa Komisyonu tarafından incelemenin Mart 2014’de başladığı kaydedilirken, Mart 2016’da da karar ile ilgili bilgilerin de komisyon tarafından verileceği ifade edilmekte.

Bloomberg üzerinden gelen bilgilere göre de 2004 ve 2012 arasındaki dönemini kapsayan ve 8 milyar dolar gibi oldukça yüksek bir rakama ulaşan vergi ödemesi ile Apple’ın karşılaşabileceği belirtiliyor. Belirtilen dönemde Apple’ın 64.1 milyar dolar kar elde ettiği ve %12.5 oranında da vergi ödemesi gerekliliği kaydedilmekte.

Ayrıca şunu da belirtelim; Avrupa Komisyonu sadece Apple’ı değil, Amazon gibi bir çok büyük firmayı da yakından takip ediyor.




http://www.maxicep.com/cep-telefonl...mesi-ile-karsi-karsiya-kalabilir-h215488.html
 

Benzer Konular

HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
1K
HeiLmasTer®
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
586
Doğuş Pertez


Üst Alt