Appiah gelişini anlattı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
    Konu Sahibi
Appiah gelişini anlattı
Appiah gelişini anlattı

Fenerbahçe’nin pahalı yeni transferi Ganalı Stephen Appiah, ilk özel röportajını Londra’da kaldığı otelde Hürriyet ekibine verdi. Brentford Futbol Kulübü’ne ait 12 bin kişilik Griffin Park Stadı’nda çarşamba akşamı oynanan Gana-Senegal dostluk maçı için Gana Milli Takımı ile İngiltere’ye gelen Appiah, golsüz berabere kaldıkları maçtan sonra, Hürriyet’in sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum’un, Nicolas Anelka ve Alex de Souza ile yaşadığı krizden habersiz görünen Ganalı yıldız, Alman hocanın sisteminden memnun olup olmadığı sorusunu karşılıksız bıraktı.

Senegal maçında bir penaltı kaçıran ve 65. dakikada oyundan alınan Appiah’a sahadaki 4 bin Afrikalı taraftar büyük tezahürat yaptı. Ganalı basın mensupları ve milli takım arkadaşları ‘Fenerbahçe çok isabetli bir transfer yaptı. Appiah maç kazandıran bir futbolcudur’ dediler.

Heathrow Havalimanı yakınlarındaki Renaissance Oteli’nde ekibimizle başbaşa görüşen Appiah , ‘Juventus gibi dev bir takımdan sonra neden Fenerbahçe?’ sorusuna ‘Juventus’ta Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya başladım. F.Bahçe Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri . Samuel Johnson’u aradım. O bana F.Bahçe’ye gitmemin iyi olacağını söyledi. Ben de bunu yaptım. Herşey iyi gidiyor. F.Bahçe’de olduğum için mutluyum. Kariyerim için iyi bir takım. Zaten Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyordum. F.Bahçe’ye gelişim bu yönde iyi bir adım oldu’ karşılığını verdi.

F.Bahçe’nin Tuncay Şanlı, Ümit Özat, Alex de Souza, Nicolas Anelka gibi çok iyi futbolculara sahip olduğuna dikkat çeken Appiah, ‘Takım arkadaşlarım harika insanlar. Gerçekten iyi oyuncular. Onlarla gelecekte birlikte çok şey yapacağız. Bana çok arkadaşça davranıyorlar. Takıma başlayalı çok az zaman olmasına rağmen kendimi çok önceden buradaymışım gibi hissediyorum. Bu da yeni transfer olan bir futbolcu için çok önemli bence’ dedi.

En beğendiği Türk futbolcusunun Blackburn Rovers da oynayan Tugay Kerimoğlu olduğunu söyleyen Appiah, 1996 yılında Galatasaray’da denenmeye geldiğinde tanıdığı Tugay için şöyle konuştu: Tugay çok iyi futbol oynadığı için en beğendiğim Türk futbolcusu. Galatasaray altyapısında oynarken onu keyifle izlerdim.

Appiah, ‘Galatasaray’ın benim ayrıldığım dönemde oyun şeklini sevmiştim. Basit bir mantıkla futbol oynuyorlardı. O dönemde bu sistem ile başarılı oldular’ dedi.

‘Neden geri döndün?’ sorusunu ‘Bu benim değil onların hatasıydı’ diye cevaplayan Appiah, ‘O sıralar 16 yaşındaydım. Ganaya geri dönmeliyim diye karar verdim. Tekrar arayacaklarını söylediler ama aramadılar. Ondan sonra 8 yıl İtalya’da oynadım ve şimdi de F.Bahçe’deyim. Bulunduğum yerden çok memnunum. Doğru yerde olduğumu düşünüyorum’ yorumunu yaptı.

Galatasaray’a bir mesajı olup olmadığını sorduğumuzda Ganalı yıldız, ‘Onlara herhangi bir mesajım yok. Takım olarak saygı duyuyorum. Şimdi Fenerbahçeliyim ve sadece 4 yıl kontratım olan takımımı düşünüyorum’ dedi.

F.Bahçe’deki futbol hayatını anlatan Appiah, ‘İlk maçımızda iyi oynamadık ama ikincisinde bence iyi bir futbol sergiledik. Oyunumuzu aynı şekilde sürdürmeliyiz. En önemlisi kaybetmedik. Çok fazla berabere kaldık. Kazanmaya başlarsak, lig şampiyonu oluruz’ diye konuştu.

Türk kebabını ve yemeklerini çok sevdiğini vurgulayan Appiah, Türk halkı için ‘Çok iyi insanlar’ derken İstanbul şehrini ve gece manzaralarını çok beğendiğini söyledi.

Hürriyet’in ‘Türk kız arkadaşlarınız oldu mu?’ sorusuna Appiah, ‘Ben evliyim’ yanıtını verdi.

Türk futbolu ile İtalyan futbolunu karşılaştıran Appiah, ‘Herkesin bildiği gibi İtalyan futbolu Türk futbolundan çok daha yüksek kalitede ama Türk futbolu da gelişme içinde ve bence yaptıkları defans harika. Taraftar da harika. Türkiye’de olduğum için çok mutluyum’ diye konuştu.

Son olarak 1996 yılında Galatasaray’a denenmeye geldiğinde Galatasaray’ın başındaki Fatih Terim’in Türkiye Milli Takımının başına gelmesi hakkında düşündüklerini sorduk. Appiah, ‘Onu İtalya’dan iyi tanıyorum. O futbolun profesörlerindendir. Türk milli takımı için büyük kazanç’ dedi.

***Hürriyet ***
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Profesyonelce yapılmış bir konuşma.. :bravo:
 
jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
    Konu Sahibi
beyfendi adammis
GS'a msjin varmi die sormuslar
adam saygi duyuyorum demis
bravo appiah'a
oyle disardan gelip iki gunde sunu bunu yapcam,intikamimi alcam diyen topcular
kendilerine ornek almali bu konusmayi
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Adam zaten gs de oynanamış ki sadece idmana çıkmış...


Terimde bundan topçu olmaz demiş ve o şekilde göndermişler.. ;)
 
Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
helal adama iyi konustum tam bir fenerli gibi :ehe:
 
Salihyet

Salihyet

Üye
Bir futbolcunun mutsuz olması için riberry nin akıbetine uğraması gerekiyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt