Anıtkabir'e 50 bin çiçek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Anıtkabir'e 50 bin çiçek
ANKARA - Anıtkabir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) öncülüğünde çiçeklerle donatılacak. ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ''Türkiye'nin Çiçeği Türkiye'nin Çiçekçisiyle Ata'sının Huzurunda'' projesi çerçevesinde yapılacak Anıtkabir süslemesi için toplam 50 bin adet çiçek kullanılacak. 20 bin adet kırmızı ve beyaz ''karanfil'' kullanılarak 15 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağının da yapılacağı süsleme sırasında, Ankara'dan 150 çiçekçi çalışacak. Süsleme işleminin 8 saatte tamamlanması bekleniyor.
Süsleme kapsamında, Ulu Önder'in mozolesine kendi ismini taşıyan 200 adet ''Atatürk çiçeği'' konulacak. Ayrıca 20 adet dev aranjman hazırlanacak.
Projenin Ankara ayağında ATO Çiçekçiler ve Baharatçılar Komitesi aktif olarak çalışacak. Anıtkabir'in süslemesinde kullanılacak çiçeklerin finansmanı ise Ankara Ticaret Odası tarafından karşılanacak.
Proje çerçevesinde, İzmir'den Ankara'ya ''Cumhuriyet Çiçek Koşusu'' gerçekleştirilecek. 27 Ekim Çarşamba günü İzmir Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı'ndan başlayacak olan çiçek koşusu, 29 Ekim Cuma günü Anıtkabir'de sona erecek. Koşu sırasında Dumlupınar Şehitliği, Kocatepe Şehitliği ve Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'nden alınacak olan toprak, Anıtkabir'e bırakılacak. Proje için, Türkiye genelinde 500 çiçekçi görev alacak.
Proje kapsamında ayrıca, İzmir'den Ankara'ya kadar güzergah üzerindeki tüm il ve ilçelerde Atatürk anıtlarına çelenkler konulacak. Kurtuluş Savaşı'nın gerçekleştiği önemli noktalar ve şehitlikler ziyaret edilerek toplam 100 bin adet karanfil bırakılacak.



AA
 


Dafny

Dafny

Üye
Atamıza 50.000 ne ki ...
 
aRdiLê

aRdiLê

Üye
Anıtkabir çoK qüze biR yeR Atatürk'ün değerLi eşYaLarı hep ANıtkabiRde 50.000 yeRine 100.000 qüL katsınLar benCe (.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Tuna-TR
Cevap
0
Görüntüleme
297
Tuna-TR
komando04
Cevap
0
Görüntüleme
404
komando04
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
353
x-scarface
Muhammet DEDE
Cevap
5
Görüntüleme
846
Muhammet DEDE
esokmen
Cevap
2
Görüntüleme
1K
esokmen


Üst Alt