anıtkabir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cllgr

cllgr

Üye
    Konu Sahibi
anıtkabir


neden anıtkabir

Büyük kurtarıcımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk' ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir, Ankara' nın orta kesiminde yer alır.

Anıtkabir için yapılan heykel ve kabartmaların konuları, kurtuluş savaşı ve Cumhuriyet tarihimizden ve Atatürk' ün hayatından seçilmiştir.

Ulu Önder Atatürk, Türk milletinin bağımsız ve milli egemenliğe dayanan demokratik bir devlet anlayışı içinde yaşaması için yürüttüğü mücadelesinde, milleti ile bütünleşerek başarıya ulaşmıştır.

Türk yurdunu işgal eden düşmana karşı, vatanın bağımsızlık ve bütünlüğünü milletin azim ve kararının kurtaracağını çok sevdiği milletine aşılayan Atatürk, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti' ni kurmayı başarmış, Türkiye Cumhuriyeti' ni çağdaş uygarlığa götüren yenileşme yolunda Türk Milletine layık inkılapları gerçekleştirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti' nin kuruluşunun 15 nci yılında hastalığı ağırlaşarak, 10 Kasım 1938 ' de Dolmabahçe Sarayı' nda ebediyete intikal etmiştir. Atatürk kendisi için bir mezar yaptırmadığı gibi, gömüleceği yer içinde vasiyette bulunmamıştı.

1923 yılında bir sohbet sırasında Atatürk; "Elbet birgün öleceğim, beni Çankaya' ya gömer, hatıramı yaşatırsınız" demiş ve "Beni milletim nereye isterse oraya gömsün. Fakat benim hatıralarımın yaşayacağı yer Çankaya olacaktır" diye eklemiştir.

Türk Ulusunun O' na karşı duyulan büyük saygı ve minnettarlığının bir ifadesi olan Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti' nin en anlamlı eseridir.


Kaynak: TSK
 


sambadisakkarit

Üye
Ulu Önder Atatürk'e yakışır bir kabir yaptırmışlar. Tebrik ediyorum.
 

metintekin

Üye
bizde okulda Anıtkabirin videosunu izledik bugün. gerçekten Türkiyeye yakışıyoo.
 

DefectoR

9 kasım günü Ankaradaydım gitmişken orayı da gezdim...
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
Turk milletive ve Ulu öndere bu yakışırdı zaten ;)
 
cllgr

cllgr

Üye
    Konu Sahibi
ankarada oturuyorum uzun zamandır bende gitmemişdim.bayramda fırsat buldum yiğenleri götürmüşdüm,bayağı değişikler yapılmış,kurtuluş savaşıyla ilgili sesli,görüntülü canlandırmalar yapılmış.çokda başarılı olmuşlar insan kendini cephede hissediyor,bombalar,kurşun sesleri,bağırmalar her tarfdan geliyor.insanın tüyleri diken diken oluyor.bide atatürk'ün naaşının olduğu yere,kameralar koymuşlar(mozelenin alt kısmı) canlı olarak seyrediyorsun altdaki odayı.ilk defa gördüm altdaki odayı ilginç geldi.ankara gelenlere tavsiye ederim mutlaka görsünler.
 
cepix

cepix

Üye
Anıtkabir mükemmel bir yer...

Gerçekten her yönü ile çok güzel
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Teşekkürler ;;)
 
cllgr

cllgr

Üye
    Konu Sahibi
bide yazmayı unutmusum askerlerin nöbet degişimi var cok güzel.mükemmel bir şov yapıyorlar,birden durup geri geri gidiyorlar,oldukları yerde dönüyorlar falan.öyle rap rap yürürken çok hoş gözüküyor.oonları seyretmekden kameraya cekmeyi unutmuşum.tavsiye ederim giderseniz o şovuda sakın kaçırmayın derim.
 

volkri

Üye
dedem maalesef :( rahmetlik , eski bir pilot hava albay
anıtkabir benim hayatımın en önemli parçası ,
ben ankarada yaşamıyorum ama keşke dedem hayatta olsaydı ....
inanıyorum ki yine bizi eski günlerdeki gibi her özel günde, anıt kabir e DUA etmeye ve ziyarete götürürdü...
saygılarımla.
 

volkri

Üye
bu arada eklemeden geçmek istemiyorum gözümden akan yaşlara ihanet etmek istemedim...
eski resimlerde vardır ATA mızın öldüğü zaman başında 4 ASKEr ile çekilmiş bir anı, kendisi tabut içinde ve başında 4 asker nöbet bekliyor, işte o siyah beyaz resimdeki 4 askerden biri ........... rahmetlik DEDEM... o zamanki rütbesiyle ...
MEHMET teğmen....
saygılarımla
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt