Püf Noktası Android’e SIM karttan telefon defterini nasıl geri yüklerim?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Android’e SIM karttan telefon defterini nasıl geri yüklerim?
SIM karttan Android işletim sistemli akıllı cep telefonuna telefon rehberini nasıl aktarabilirim diye merak ediliyor. Android’e SIM karttan telefon defteri yüklemek için detaylar makalemizde yer alıyor.

İçe/Dışa Aktarma Nedir?
Rehberdeki kayıtlı numaraları telefondan sim karta aktarma veya sim karttan telefona aktarma seçeneğine içe/dışa aktarma denir. Geçmişten beri yaptığımız veya yapma gereği duyduğumuz rehberdeki kayıtlı numaraları telefondan sim karta aktarma veya sim karttan telefona aktarma ihtiyacımızı android akıllı telefonlarda nasıl yapacağımızı anlatmaya çalışacağız.

İçe/Dışa Aktarma Nasıl Olur?
Rehberimizde kayıtlı olan tüm bilgilerin kolay bir şekilde dışarıya aktarılabilmesi demek, tahmin edeceğimiz gibi rehbere herhangi bir sebepten ötürü zarar gelmesi durumunda oluşturduğumuz bu yedeği kolayca yeniden geri yüklememizi sağlıyor.

Yani kısacası, oldukça önemli bir ‘her ihtimale karşı’ önlemi.

Bu işlemi gerçekleştirmek için telefondan “Rehber” kısmına gelin. Daha sonra menü tuşuna basarak “Daha fazla” düğmesine, ardından da “İçe / Dışa Aktar” seçeneğine tıklayın.

Daha sonra açılacak pencere üzerinde şu seçenekler yer alıyor;

  • USIM karttan içe aktar
  • SD karttan içe aktar
  • USIM’e gönder
  • SD karta aktar
  • SIM kartından al
  • SIM karta aktar
İçe aktarma seçenekleri SIM ya da SD kartta bulunan rehber bilgilerin telefona aktarılması işlemini yerine getiriyor.

Öte yandan gönderme ve aktarma seçenekleri ise telefon rehberinde bulunan kişileri SIM’e ya da SD karta aktarmanızı sağlıyor. Yani bu işlem sayesinde yedekleme yapılıyor.

Biz işlemi SD karta aktarma olarak gerçekleştirdik. Bu seçenekte karşınıza “Dışa aktar” bölümünde “Dahili bellek” düğmesi getiriliyor. Bu tuşa tıklayınca;

SD karta aktarılmasını istediğiniz kişilerin seçilebildiği gibi aynı zamanda en üstte yer alan “Tümünü seç” düğmesi sayesinde de rehberdeki tüm kişiler SD karta aktarılabiliyor.

Seçimi tamamladıktan sonra, karşınıza onay isteyen ufak bir pencere açıldıktan sonra devam edildiğinde dışa aktarma işlemi başlatılıyor.

SD karta aktarmada varsayılan olarak sdcard içerisinde 00001.vcf isimli bir dosya aktarılıyor. Ardından içe aktarma seçeneğini kullanarak buradaki yolu göstererek aynı rehber telefona geri çekilmek için kullanılabilir.

Bu arada bildiğimiz gibi eğer örneğin bir Gmail hesabımız varsa rehberimizi ve diğer tüm bilgilerimizi Google’ın bulut deposunda da saklayabiliyoruz.

Bunun ertesinde e-posta hesabımızı telefonumuza tanıttığımız zaman tüm rehberimiz otomatik olarak yükleniyor. Arka planda eşzamanlama çalıştığı sürece de eklediğimiz yeni numaralar da hemen bulut alanımız üzerinde kaydediliyor.
 


Üst Alt