Android Telefon Üreticileri, Kullanıcıları Kandırmış

Sponsorlu Bağlantılar

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
    Konu Sahibi
Android Telefon Üreticileri, Kullanıcıları Kandırmış
Bir güvenlik şirketi tarafından ortaya atılan iddiaya göre pek çok telefon üreticisinin güvenlik güncellemesini yapmadıkları belirtildi. Hatta kullanıcılarına yalan söyledikleri ortaya çıkan bu şirketlerin arasında Google ve Samsung da yer alıyor. 1200’den fazla Android işletim sistemli telefonu inceleyen Security Research Lab şirketi, incelediği telefonlarda güvenlik güncellemesinin yapılmadığını kanıtladı. Google tarafından yayınlanan ve kullanıcıların güvenliğini sağlaması hedeflenen bu güncellemeleri es geçen üreticiler, bir de kullanıcılara yalan söylereyerek telefonların güncel olduklarını iddia ettiler.



Ortalama iki yıldır bu araştırmasını sürdüren Security Research Lab, telefon üreticilerinin ‘yama açığı’adında bir durumun olduğunu belirttiler. Bu tanımın da güvenlik güncellemelerinin yayınlanmamasına rağmen sanki kullanıcıların cihazları güncel gibi göstermek için kullanıldığını belirtmek gerekiyor.
Son olarak Sony ve Samsung markalarının yalnızca bir güncellemeyi atladıkları söyleniyorken Çin merkezli Xiaomi, OnePlus ve Nokia’nın da üç güvenliği ihmal ettiğini belirtmek gerekiyor. Ayrıca bu konuda sınıfta kalan marka ise ZTE oldu. ZTE'nin dörtten fazla güncellemeyi es geçtiği iddia ediliyor.

Kaynak:
 
ibrahimbüyükdemir

ibrahimbüyükdemir

Üye
Yazık valla önce iOS şimdi android bir güvenlik güncellemesi göndermek bu kadar mı zor bunları insanlar zorlamasa sistem yükseltme güncellemesi bile göndermeyecekler.
 


Üst Alt