Haber Android O Güncellemesinin Bazı Yenilikleri Belli Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android O Güncellemesinin Bazı Yenilikleri Belli Oldu
Google'ın Mayıs ayındaki I/O Geliştirici konferansında Android 8.0 sürümü arama tanıması beklenen Android O güncellemesi hakkında ilk detaylar gelmeye başladı.





Android "O" güncellemesi hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia eden bir kaynak, parmak kaydırma hareketlerinin, Oreo olarak adlandırılan bir sonraki Android surumune eklenen yeni özelliklerden biri olabileceğini iddia ediyor. Örnek olarak ekranda C harfi çizildiğinde kişiler listesinin kısa bir menüsü görüntülenecek. Bu özellik tabi ki kişi listesini açmak için en hızlı yol olacaktır. Bu tamamen yeni bir özellik değil. Knuckle 2.0 ile Huawei Mate 9 akıllı telefonlar da C harfi çizilerek kamera uygulamasını açabiliyor.

https://www.maxicep.com/android-o-hakkinda-ilk-bilgiler-google-io-2017de-gun-yuzune-cikacak
Android O hakkında ilk bilgiler Google I/O 2017'de gün yüzüne çıkacak
Android O güncellemesinin bir parçası olacağı iddia edilen bir diğer özellik ise metinler bir adres içerdiğinde Android'in bu adresleri tanıyacak olması. Bu metinlerin alıcısı, metin üzerindeki adrese tıkladığında belirtilen adres Ggogle Haritalar uygulamasında açılabilecek. Ayrıca Google'ın sanal klavyesi GBoard için de "daha az kopyalama" adı verilen bir özelliğin olacağı belirtiliyor.Bunun nasıl işlediğine dair bir örnek olarak, Yelp'de istediğiniz bir restoran bulduğunuzu ve sohbet ettiğiniz birine bu restoranın adresini iletmek istediğinizi düşünün. "It's at" tümcesini yani " o burada" yazarsanız restoranın adresi QWERTY klavyede bir öneri olarak otomatik olarak gösterilir. Önerinin üzerine tıklayınca adres yazılan metine otomatik olarak eklenecek.

İddia edilen bu yeni özelliklerin Android O güncellemesi ile sunulacağı konusunda henüz resmi bir bilgi yok. Ve tabi ki gelecekteki Android sürümlerinde de hiç olmayabilir. Android O ya da Android 8.0 güncellemesinin 17 Mayıs tarihindeki Google I/O Geliştirici konferansında tanıtılması bekleniyor ve tüm merak edilen soruların ve burada cevabını bulacağı tahmin ediliyor.


Android O Güncellemesinin Bazı Yenilikleri Belli Oldu
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Adamlar Hala 7 Yi Bekliyo Siz 8 Diyonuz :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra

MaxipmaN

Üye
düzgün bir isim bulmuşlar sonunda
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
ezioTD

ezioTD

Üye
7.1.1 de dilaeri değiştirmeyen Google'a burdan selam ederim :D
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
:hmmm acaba nasıl olacak merak ediyorum :eller:
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Tema motoru eklense harika olabilir
 
  • Beğen
Tepkiler: CaptainPrice.
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: CaptainPrice.


Üst Alt