Android Ekran Görüntüsü Alma

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android Ekran Görüntüsü Alma
Akıllı telefonları günümüzde iletişimden çok internet ortamında gezmek ve sosyal medya platformlarında takılmak için kullanıyoruz. Herhangi bir sosyal medya platformunda veya internet sitesinde gördüğümüz önemli bir bilgiyi veya görseli başkaları ile paylaşmak istediğimizde eğer paylaşacağımız gönderi bir görsel ise onu site üzerinden indirmek bir işkence haline gelebiliyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu gibi durumlarda yardımımıza koşan ekran görüntüsü alma özelliği günlük hayatta en çok kullandığımız özelliklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazıda sizlere kısaca Android ekran görüntüsü alma yöntemlerinden bahsedeceğim. Öncelikle belirtmek isterim ki piyasada bulunan bütün Android işletim sistemine sahip cihazlar üzerinde hızlı ve kolay bir şekilde tuş kombinasyonlarını kullanarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Her firmanın farklı tasarım anlayışı olsa da genellikle birçok akıllı telefon üreticisi telefonunda "ses kısma + güç" bu iki tuş kombinasyonunu kullanarak müşterilerin cihazlarında ekran görüntüsü almasına imkan sağlıyor. Yani cihazınızda ki ses kısma ve güç tuşlarına aynı anda kısa süreli olarak basılı tutarsanız cihazınızda bir göz kırpma animasyonu geldiğini göreceksiniz. Bu sayede ekran görüntüsü almış olacaksınız. Dilerseniz galeri üzerinden daha sonra almış olduğunuz ekran görüntüsünü düzenleyebilir ve arkadaşlarınız ile farklı platformlarda paylaşabilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Örneğin Samsung'un home butonuna sahip cihazlarında home + ses kısma tuşlarına aynı anda basılı tutarak ekran görüntüsü alınabiliyor. Diğer taraftan Xiaomi veya OnePlus gibi bazı telefon üreticileri de tuş kombinasyonlarının yanı sıra yazılımsal olarak üç parmakla ekran görüntüsü alma özelliği sunabiliyor.

Eğer cihazınızın tuşlarında sorun varsa ve ekran görüntüsünü tuşlar yardımı ile alamıyorsanız tıklayarak Google Play mağazasında yer alan ekran görüntüsü alma uygulamalarından herhangi birini kullanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt