Android Cihazlar Döküldü: Samsung Donanım Hatalarında Lider!

Sponsorlu Bağlantılar

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
    Konu Sahibi
Android Cihazlar Döküldü: Samsung Donanım Hatalarında Lider!
Mobil cihaz donanımlarına yönelik gerçekleştirilen donanım hata sıklığı araştırması ilginç sonuçlar ortaya koydu. Verilere göre, Android işletim sistemli birçok cihaz , başı çeken ise Samsung oldu!
Mobil cihazlara yönelik gerçekleştirilen donanım hata sıklığı araştırması ilginç sonuçlar ortaya koydu. Blanco Technology Group tarafından yapılan araştırmada, Android cihazlar donanım bu alanda açık ara önde çıktı. Android'in payı yüzde 85’lere ulaşırken iOS cihazların payı yüzde 15’te kaldı.

Veriler Nasıl Sağlanıyor?

Peki ya araştırmaya konu olan veriler nereden ve nasıl sağlanıyor?” derseniz hemen aktaralım. BTG şirketinin SmartChz adlı platformu Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya bölgelerinde milyonlarca iOS ve Android cihazın verilerini baz almış. (Araştırmada Windows Phone'lar yer almıyor) Donanım hatası ile kast edilen ise diagnostik testler, performans sorunları ve yazılım dışındaki sistem hataları. Bunların arasında kamera, şarj, dokunmatik ekran ve performans sorunları en yüksek sıklıkla karşılaşılan hatalar olmuş.​


Samsung Hatalarda Başı Çekiyor!

Elde edilen veriler markalara göre dağıtıldığında, donanım hata sıklığında yüzde 27 ile Samsung’un başı çektiği görünüyor. Güney Koreli şirketi yüzde 21 ile Motorola ve yüzde 18 ile Lenovo takip ediyor. Huawei’nin payı yüzde 11 olarak belirlenmiş. Son sıradaki Asus’un payı ise yüzde 8.

Apple'ın İddialarını Doğruluyor

Açıkçası, Android cihazların payının bu denli yüksek çıkmasında, pazarda çok farklı marka ve modelin bulunmasının etkisi olduğunu söylenebilir. Öte yandan, araştırma sonuçlarının iOS'un stabilitesini ve yazılım / donanım uyumunu gösterdiğini de belirtmeden geçmeyelim. Bakalım önümzdeki dönemde iki işletim sistemi arasındaki stabilite farkı kapanacak mı?
 


Üst Alt