Haber Android 8.1 Oreo'yu yükleyen, bu 5 sorunla karşılaşabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android 8.1 Oreo'yu yükleyen, bu 5 sorunla karşılaşabilir
Google Pixel ile Nexus serisi için yayınlanan Android 8.1 Oreo işletim sistemi güncellemesini cihazlarına yükleyenler, ardı ardına çeşitli sorunlarla gündeme geliyor.



1 milyardan fazla aktif kullanıcı sayısını bünyesinde barından Android eko sistemi, ardı ardına aldığı güncellemelerle yoluna emin adımlarla devam etmeyi başarıyor. Güncellemelerin ardı ardına yayınlanması bazı problemleri de ortaya çıkartırken, özellikle Android 8.1 Oreo işletim sistemi güncellemesini cihazlarına yükleyenler çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor.



Güncelleme ilk etapta Saf Android olarak nitelendirilen Pixel ile Nexus modelleri için yayınlanırken, 2016 yılından bugüne kadar geliştirilen tüm Pixel cihazları için bu güncelleme yayınlandı. Güncellemeyi cihazlarına yükleyen kullanıcılar ise kullanım esnasında gördüğü sıkıntılar ile sorunları rapor etmeye başladı.



Elimize geçen verilerden derlediğimiz bilgilere göre Android 8.1 Oreo işletim sistemini cihazlarına yükleyenlerin yaşadığı en önemli sorunları bu başlık altında toparladık.



Batarya sorunu gözlemleniyor
Pixel ve Nexus modellerini Android 8.1 Oreo işletim sistemine güncelleyenlerin en çok gördüğü sorun batarya problemi. Gerçekleştirilen tespitlere baktığımızda işletim sistemi güncellemesini telefonlarına yükleyenler, bazı uygulamaların tam uyumlu olmadığı nedeniyle şarj tüketimini üst seviyeye çıkarttığını tespit etti.



Eğer sizde bu tür uygulamaları tespit etmek ve telefonlarınızdan kaldırmak istiyorsanız, Ayarlar > Pil > Kullanım bölümünü ziyaret ederek hangi uygulamanın ne kadar pil tüketimi gerçekleştirdiğini görüntüleyebilirsiniz.



Wi-Fi bağlantı sorunu görülüyor
Pixel modellerinde görülmediği belirtilse de, Nexus kullanıcıları bu güncellemeleri cihalarına yüklediğinde Wi-Fi bağlantı sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Herhangi bir ağa bağlanmaya çalıştığınız sırada ağ beklemede kalırken, bağlantının bir türlü gerçekleştirilemediği görülüyor.



'Sistem UI Durduruldu' hatası görülüyor
Güncellemeyi cep telefonlarına yükleyenlerin en çok yaşadığı sorunlar arasında 'Sistem UI Durduruldu' sorunu görülüyor. Bu sorunun giderilmesi için cep telefonlarınıza neredeyse her seferinde fabrika ayarına dön demek zorunda kalıyorlar.



Dokunmatik ekranda da sorun yaşanıyor.
Bu güncellemeyi cep telefonlarına yükleyenler dokunmatik ekranlarında dokunma hassasiyetinin düştüğünden şikayetçi. Özellikle çoğu kullanıcı çoklu parmak kullanımı esnasında yaşanan sorundan ötürü şikayetçiyken, oyun oynamaya çalıştıklarında uygulanması gereken komutların algılanamadığı gerekçesiyle gündeme geliyor.
Android 8.1 Oreo'yu yükleyen, bu 5 sorunla karşılaşabilir
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Mesut Aktaş


Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Tabi sorunlar hep çıkar güncellemelere bakalım neler çözüme kavuşacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Salıverin kendi düzelir zaten
 


Üst Alt