'Anadolu Aslanı' Dondurmayla Serinledi

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
'Anadolu Aslanı' Dondurmayla Serinledi



Ankara'daki Aksaray Günleri etkinliğine getirilen 'Anadolu Aslanı' olarak da bilinen Aksaray Malaklısı cinsi çoban köpekleri dondurma keyfi yaptı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde Aksaray iline özgü kültür, sanat ve yöresel ürünlerin yanı sıra Anadolu'nun en eski köpek ırkı olan Aksaray Malaklısı (sarkık dudaklı) çoban köpekleri de vatandaşların ilgisine sunuldu.
Ziyaretçiler, sabahtan akşama etkinlik alanında duran köpeklerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Sıcağın da etkisiyle bunalan köpekler serinlemek için suyun yanı sıra ikram edilen dondurmayı da yiyerek serinledi. Peş peşe üç külah dondurmayı yiyen çoban köpeği çevresindekileri şaşırttı.
Sivas Kangal köpekleri ile karıştırılan Aksaray Malaklısı çoban köpekleri, yüz yıllardır Anadolu'daki çobanların en yakın arkadaşı olarak biliniyor. Kangal'dan daha iri yapılı olan Malaklı çoban köpeğinin boyu 1 metre 15 santim, kilosu da 120'ye kadar çıkabiliyor. Başının büyük ve dudaklarının sarkıklığı nedeniyle aslana benzetildiğinden 'Anadolu Aslanı' olarak da biliniyor.
Evliya Çelebi, Seyahatnamesi'nde "Anadolu'da aslan gördüm." sözü ile Aksaray Malaklısı'nı kastettiği ifade ediliyor.
 


fk555897

fk555897

Üye
Ne güzel köpekler.
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
yarasın :ehe
 

Benzer Konular



Üst Alt