"Amerika'nın en kötü CEO'su"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
"Amerika'nın en kötü CEO'su"
"O sadece Microsoft'a değil, Nokia, HP gibi devlere de zarar veriyor." Forbes yazarının Microsoft'un CEO'su Steve Bellmer hakkındaki bu sözleri çok konuşulacak.





Uzun zamandır pek çok araştırmada en kötü CEO seçilen Microsoft'un patronu Steve Ballmer, şimdi de bir Forbes yazarı tarafından Amerika'nın en kötü CEO'su ilan edildi.

Steve Ballmer'ın neden kovulması gerektiğini şu sözlerle açıkladı Adam Hartung:

"Şüphesiz ki, bugün Amerikan şirketlerinin büyük bölümüne baktığımızda en kötü CEO Ballmer'dır.

Steve Ballmer'ın beceriksizliği, en hızlı büyüyen ve en değerli teknoloji pazarlarında (mobil müzik, akıllı cepler ve tabletler) sadece Microsoft'un değil aynı zamanda Dell, HP ve hatta Nokia gibi "ekosistem" şirketlerinin de büyümesini ve büyük kazançlar elde etmesini engelledi.

Onun berbat liderliği Microsoft'un da ötesindeki şirketlerin hisse değerlerinin düşmesine ve işlerinin azalmasına neden oldu."

Vista ve Zune fiyaskolarına dem vuran Hartung, mobil platformda Microsoft'un geri kalmasını da geç kalınmış ürünlerden kaynaklandığını kaydetti. Ayrıca, 2000 yılında Ballmer koltuğu devraldığında 60 dolar olan hisselerin bugün 30 doların altında işlem gördüğünü ekledi Hartung.

Geçtiğimiz yıllarda da Steve Ballmer'ın kovulması ya da istifa etmesi yönünde pek çok çağrı yapılmıştı. Geçen sene önemli yatırım fonlarından birinin müdürü David Einhorn, Steve Ballmer hakkında "varlığı, Microsoft'un hisselerinin önündeki en büyük engel" sözlerini kaydetmişti.

Eylül 2010'da da Kin, cep telefonları ve tabletler konusundaki başarısızlıklardan dolayı Ballmer, ancak yarım prim alabilmişti. Ayrıca Glassdoor.com sitesinde Microsoft çalışanları Ballmer'ı gelmiş geçmiş en kötü teknoloji CEO'su olarak seçmişlerdi.

Bunun yanında Steve Ballmer'ın SharePoint, SQL Server ve Windows Server, Xbox ve Microsoft Office'in gelişmesi konusunda başarılı olduğunu da eklemek gerekir. Ballmer'ın başarıları olsa da başarısızlıkları, bunları gölgede bırakıyor; özellikle de mobil alanda. Amerika'nın en kötü CEO'su olduğunu söylemek çok iddialı olsa da, onun yönetiminde Microsoft'un iyiye değil kötüye gittiği de bir gerçek.
 
klongs

klongs

Üye
bu isi yapamiyorsan birakacaksin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt