Ameliyatsız estetik önerileri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Ameliyatsız estetik önerileri
Kadınlarla erkeklerin daha genç ve dinç görünme istekleriyle sağlıklı ve formda vücut hatlarına sahip olma arzuları, kendilerini konunun uzmanlarına teslim etmelerine neden oluyor.

Yaz mevsimi öncesi ve sırasında en çok uygulanan estetik yöntemleri anlatan Cilt Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Melisa Eczacıbaşı’na göre, kadınlar en çok zayıflama ve selülit tedavileri ile gençleştirme yöntemlerine ilgi gösteriyor. Ayrıca, pürüzsüz ve tüylerden arındırılmış bir cilde sahip olmak istiyor. Erkeklerse en çok kilo verme, formda bir vücuda sahip olma, gençleştirme yöntemleri ve saç dökülmelerine yönelik çözümlere ilgi gösteriyor.

SONUÇLAR İYİ

En yaygın uygulamalardan biri olan botoks en çok göz çevresi, kaş arası, kaş çatma çizgileri ve alındaki yatay çizgiler için kullanılıyor. Yrd. Doç. Dr. Eczacıbaşı, uygulamanın gözkapaklarındaki hafıf esneme ve düşmelerde de iyi sonuç verdiğini, boyundaki dairesel ve dekolte bölgesindeki V çizgilerden de botoks sayesinde kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Bu bölgedeki cildin, vitamin ve hylaronik asitle desteklenmesinin de çok iyi sonuçlar verdiğine dikkat çeken Eczacıbaşı, boyun ve dekolte bölgesindeki cilt hassasiyeti ve inceliğinin, istenmeyen görüntülerin oluşmasına neden olabileceğini dile getiriyor. Botoks, dudak üstü mimiklerine, sigara çizgilerine, yüzün yuvarlaklığını toparlamak için çene bölgesine de uygulanabiliyor.

Ayrıca burnun ucunu hafifçe kaldırma amaçlı olarak da kullanılıyor. Botoksun sadece kırışıklık giderme amaçlı olmayıp, koltuk altı ile el ve ayak terlemelerinde de sık başvurulan bir yöntem olduğu belirtiliyor. Yaz mevsimi öncesinde bu yönteme başvuranların sayısının fazlalığına dikkat çekiliyor. Yöntemin pratik oluşu ve sonuçlarının uzun süreli kalıcılık (6-10 ay gibi) sağlaması gibi nedenler botoksu terleme sorununa çözümde en çok tercih edilen yöntem haline getiriyor.

Uygulamada ağrı ya da acı hissi olmadığını söyleyen Eczacıbaşı, “Bu yöntemden yararlanan hastalar uygulamadan sonra yaşadıkları problemi geride bıraktıklarını ve istedikleri renk kıyafet giyebilmekten dolayı çok mutlu olduklarını söylüyorlar” diye konuşuyor. Bunun dışında yüzün bazı bölgelerine uygulanan botoksla yüzdeki terleme sorununun da giderildiği belirtiliyor.

TERCİHİNİZ DOĞALLIK OLSUN

Dolgu maddeleri (hylaronik asit); özellikle burundan dudak yan taraflarına uzanan çizgiler, dudak dolgunlaştırma, elmacık kemiklerini belirginleştirmek ile yüzde kilo veya yaşın ilerlemesinden dolayı meydana gelen hacim kayıpları kaynaklı yorgun ve süzülmüş görüntüyü yok etmek için uygulanıyor. Yöntem son derece pratik olup, tek seansta gerçekleşiyor. Doğru ve uygun dolgu maddesi kullanılması halinde yüz güldürücü sonuçlar almanın mümkün olduğunu belirten Eczacıbaşı, “Önemli olan nokta müdahale isteyen kişinin ve doktorunun tercihinin doğal estetikten yana olmasıdır” diye konuşuyor.

Suya dayanıklı güneş kremi seçin

Güneş kremi seçimini cilt tipine göre yapmak gerekiyor. Kadınların hafif renkli ve fondöten özelliği olan kremleri tercih edebileceklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Melisa Eczacıbaşı, suya dayanıklı ve yüksek SPF faktörlü ürünleri öneriyor. “Yaşlılar ve çocuklar güneşte çok dikkatli olmalı” diyen Eczacıbaşı, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Sağlıklı bronzlaşmak için sabah saat 10.00’dan önce ve akşam saat 16.00’dan sonra güneşlenilmesi öneriliyor. Bu saatlerin güneş ışınlarının yeryüzüne dik gelmediği ve daha az hasar oluşturduğu saatler olduğu belirtiliyor. 10 dakikayla başlayıp maksimum 30 dakikaya kadar çıkan seanslar halinde güneşlenmek, olası güneş yanıklarına karşı alınacak en önemli tedbirdir.”

Daha parlak bir cilt için VİTAMİN ENJEKSİYONU

Vitamin enjeksiyonu, 20-25 yaş üstüne; aşırı güneşe maruz kalma, sigara kullanımı, stres, yaşın ilerlemesiyle birlikte cildin nem kaybetmesi gibi nedenlerin yarattığı hasarı gidermek için uygulanıyor. Yöntem, cilde tekrar nem kazandırmayı ve cildin toparlanmasını hedefliyor.

Uygulamada çok ince uçlu bir iğneyle yüz, boyun, el ve dekolte bölgesine vitamin enjekte ediliyor. İşlem ortalama 3-6 seansta gerçekleşiyor ve seans aralarının 15-30 gün olduğu belirtiliyor. Tedaviden sonra cilt daha parlak, genç ve sağlıklı görünüyor.

Kırışıklığa karşı sontrendoubloterapi

En son trend olan ‘Doublo terapi’, yoğunlaştırılmiş ultrasonik dalgalarla cilt altı tabakalarını pozitif yönde uyarma imkânı sağlıyor. Kırışıklıkları azaltıyor ve ciltte gerginlik yaratıyor. Kulak arkasından alınan doku örneğindeki genç fibroblast hücreleri laboratuvar ortamında çoğaltılarak 1 hafta sonra kişinin yüz, boyun ve dekolte bölgesine tekrar enjekte ediliyor ve kolajen üretiminin yoğunlaşması sağlanıyor. Ortalama 1-3 seans uygulanıyor.

Lazerle cilt gençleştirme

Lazer uygulamaları; cilt gençleştirme (kolajen üretimini artırmak), yüz, boyun, dekolte, vücut lekeleri, yüzdeki kılcal damar tedavileri ve epilasyon amaçlı gerçekleştiriliyor. Amaç genç bir cilt olduğunda ayda 1 kez gerçekleştirilecek ortalama 1-3 seanslık tedaviye ihtiyaç duyuluyor. Uygulamanın yarattığı peeling etkisi ve kolajen üretiminin artması sayesinde cilt daha net, homojen ve gergin oluyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
539
diyetler
Cevap
0
Görüntüleme
394
diyetler
UtkuGARIP
Cevap
0
Görüntüleme
505
UtkuGARIP
UtkuGARIP
Cevap
0
Görüntüleme
516
UtkuGARIP


Üst Alt