Ameliyatla 91 kilo birden verdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Ameliyatla 91 kilo birden verdi


Bundan 10 yıl önce askere 103 kilo iken gittiğini, döndükten sonra ise hızla kilo almaya başladığını ifade eden Öksüz, 3 yıl önce 190 kiloya kadar ulaşarak hayati tehlike oluşturacak kadar şişmanladığını söyledi.

İzmir'de döküm işiyle geçimini sağlayan Öksüz, şişmanlıkla birlikte yüksek tansiyon hastası olduğunu ve diyabet riskinin arttığını söyledi. Ameliyat öncesinde kendisinde uyku apnesi geliştiğini ve artık koltuk üzerinde uyumak zorunda kaldığını anlatan Öksüz, yıllarca diyet yaptığını ancak her
defasında ancak 35 ile 40 kilo arasında zayıfladığını söyledi.

Hızla verdiği kiloları aynı hızla geri aldığını belirten Öksüz, şişmanlıktan dolayı yaşam kalitesinin düştüğünü ve yaşam riskinin ortaya çıkmasıyla birlikte ne yapabileceğini araştırdığını söyledi. Uzunca bir süre nasıl kilo vermesi gerektiğini araştığını ifade eden Öksüz "Yaptığım araştırmalar sonucu Türkiyede kapalı yöntemle 'Mide by-pass'ı yapan ilk cerrah olan Op. Dr. Mehmet Görgün'e başvurdum. 2009 yılının mayıs ayında ameliyata girdim. Midemin küçülmesiyle birlikte bir günde yediğim yemeği 3 günde yer hale geldim" dedi. Geçen temmuz ayında ise geçirdiği estetik operasyonla sarkan derilerinden kurtularak rahatça kıyafetlerini giyebildiğini dile getiren Öksüz, "Mide küçültme ameliyatı sayesinde aşırı kilolardan ve onun neden olduğu hastalıklardan kurtuldum. 'Mide by-pass'ı ile midemin 10'da 9'u kapatıldı. Yani 10'da birini kullanıyorum. Tansiyon, şeker ilaçlarını ise artık kullanmıyorum. Eskiden üzerime giyecek bir şey bulamazdım, her şeyi
sipariş diktirirdim. 189 kiloydum, 16 ayın sonunda 97 kiloyum. Tam 92 kilo kaybettim. 76 bedendim, şimdi 46 bedenim" dedi.

Kilo vermesiyle birlikte şişman ünlülerin de kendisini aradığını belirten Öksüz, bu yöntemi herkese tavsiye ettiğini ve diğer zayıflama yöntemlerinin iyi sonuç vermesinin zor olduğunu söyledi.

Gardrobunu baştan aşağı yenilediğini ifade eden Öksüz, şişman haldeyken elbiselerini sürekli olarak diktirmek zorunda kaldığını fakat artık kendisine yeni elbise almakta hiç zorlanmadığını sözlerine ekledi.

Zayıfladıktan sonra sarkan derisini cerrahi müdahale yaparak fazlalıklarını alan Opr. Dr. Ahmet Aksoylar ise fazla deri alma operasyonunun birinci kısmının başarıyla yapıldığını ikinci aşamanın ise Öksüz'ün kol bölgesindeki derilerin alınmasıyla son bulacağını söyledi.

İHA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt