Almanya Süper Kupası

Sponsorlu Bağlantılar

Baskentliia

Baskentliia

Üye
    Konu Sahibi
Almanya Süper Kupası
Geçen sezona damga vuran iki Alman devi Borussia ve maçında kozlarını paylaştı.Geçen sezon Alman Futbol Federasonu (DFB) Kupası'nı kazanan ve lig şampiyonu olan Bayern Münih'i 4-2 mağlup eden lig ikincisi Borussia , Almanya'da Süper Kupa'nın sahibi oldu.
Signal İduna Park'ta oynanan ve 80 binin üzerinde seyircinin izlediği karşılaşmanın ilk yarısı, Marco Reus'un golüyle Borussia 'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
Çekişmeli geçen ikinci yarıda Bayern Münih, 54. dakikada Arjen Robben'in golüyle 1-1'lik eşitliği sağladı. İki tarafın da birçok gol pozisyonu yakaladığı maçın 56. dakikasında Daniel van Buyten'in kendi kalesine attığı golle yeniden öne geçen Borussia , 57. dakikada İlkay Gündoğan'ın ceza sahası çizgisi üzerinden çektiği şutla farkı ikiye çıkardı: 3-1.
Bayern Münih'te Arjen Robben, 64. dakikada kendisinin ve takmının ikinci golünü kaydederek skoru 3-2 yaptı. Sarı-siyahlı ekip, 86. dakikada Marco Reus ile farkı tekrar ikiye çıkardı: 4-2. Maçta başka gol olmadı ve Borussia , Süper Kupa'yı müzesine götürdü.
Yeni sezonun ilk kupasını alan Borussia ayrıca 1 milyon 250 bin avroluk ödülün sahibi olurken, Bayern Münih'in kasasına da 750 bin avro girdi.
Karşılaşmada milli oyuncu Nuri Şahin de 90 dakika forma giydi.



 

Benzer Konular



Üst Alt