Aksaray'da Öğrencilere Trafik Eğitimi

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Aksaray'da Öğrencilere Trafik Eğitimi

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine trafik eğitimi verdi.

Slayt gösterisi eşliğinde trafik kurallarını anlatan ve trafik hakkında bilgi veren görevliler, eğitim sonrası öğrencilerin sorularını yanıtladı. Trafik konusunun çok önemli olduğunu belirten Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Tarık Ziya Turan, çocuklar üzerinden ailelere ulaşmanın daha etkin sonuçlar verdiğini belirterek, bu nedenle öğrencilere eğitim vermeyi önemsediklerini kaydetti. Tarık Ziya Turan şöyle devam etti: "Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde öğrencilerimizi topladık. Bu haftanın önemini, trafik kazalarını, dikkat edilmesi gereken konuları anlattık. Arkadaşlarımızın, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan kısa ve öz bir slayt gösterileri, anlatımları var. Arkadaşlarım onu yapacaklar. Bilindiği üzere ülkemizdeki trafik kazalarının yoğunluğu sebebi ile bizim bütün halkımıza ulaşmamız çocuklar vasıtası ile daha kolay oluyor. Bu yüzden Aksaray'daki 86 tane okulumuzda gerek okullardan gelen talepler, gerekse bizim kendi yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde okullara gidip ara ara bu tür seminerler veriyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 4 bin civarında öğrencimize ulaştık. Onlar vasıtası ile çocukların ailelerinin üzerindeki hassasiyetini bildiğimiz için ailelerine trafik konusunda kuracakları baskı bizim için önemli. Kemer takma oranında bir artış var, bunu biz düşündüğümüzde yapmış olduğumuz uygulamalardaki faaliyetler değil, çocukların ailelerine bastırmaları neticesinde yükseldiğini düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra bu devam edecek" dedi.
Trafik eğitimi alan öğrenciler ise ailelerinin otomobile bindiğinde emniyet kemeri takmadığını belirterek, bundan sonra ailelerinin emniyet kemeri takmalarını sağlayacaklarını söylediler. -
 

Benzer Konular



Üst Alt