Akıllı telefonlara biyometrik tarama özelliği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Akıllı telefonlara biyometrik tarama özelliği
ABD Savunma Bakanlığı, yakın gelecekte askeri amaçlarla kullanılması için biyometrik tarama yapabilen akıllı telefon projesi başlattı. Geliştirilecek olan biyometrik tanımlama sistemi, akıllı telefonlara yüklenecek ve şüphelileri belli bir mesafeden tarayarak kimlik incelemesi yapılmasını sağlayacak.



ABD, savaş alanlarında askerlerin işini kolaylaştırmak için akıllı telefonlara başvuracak. Akıllı telefonlara takılacak bir cihaz, telefonla şüpheli görülen kişilerin biyometrik taramasını çıkaracak.

California eyaletindeki AOptix şirketi, 3 milyon dolar bağış yapılan proje kapsamında, iki yıl içinde talep edilen sistemi geliştirecek.

Dijital güvenlik sistemleri geliştiren şirketin ürettiği biyometrik tarama sistemi, tüm akıllı telefon modellerine uyumlu olacak şekilde tasarlanacak.

Akıllı telefonlara monte edilecek bir cihazla yüklenecek olan tarama yazılımı, kişilerin gözleri, yüz hatları, sesleri ve hatta telefonlarından bilgi alabilecek.



ABD, Akıllı Mobil Tanımlama adı verilen yeni teknolojiyle bugün kullanılan parmak izi ve göz taramasına dayalı sistemi yenilemek istiyor.

AOptix, akıllı telefonlara biyometrik tarama özelliği kazandıracak donanım hakkında detay vermese de, eklenecek aparatın cihazın ağırlığını 500 gramın altında tutacağını ve tek elle kullanımı mümkün kılacağını ifade etti.
 


ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
güzel gelişme :tşk:
 
PremiumWork

PremiumWork

Üye
Haber için :tşk:
 
Kanuni_1520

Kanuni_1520

Üye
:tşk:
 
esokmen

esokmen

Üye
Tesekkurler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt