Ahududu Şurubu

  • 16 Nisan 2011
  • 357 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Ahududu Şurubu

    Kullanılan Malzemeler

    • 30 gr limon tuzu
    • 1 kg ahududu
    • 1.5 kg şeker
    Yapım Şekli * Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, yıkayın. Bir süzgeçte süzün.
    * Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için on iki saat kadar bir kenarda bekletin.
    *Şeker tamamen eridiğinde ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün.
    * Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün.
    *Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin.
    * Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin. Bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın.
     


    Yazan: CoDeYs
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
18/11/2018 - 00:11