Ağır Futbol

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Ağır Futbol
Beşiktaş neden kaybetti?

-Başta savunma çok kötüydü. Bilhassa iki stoper hiç iyi oynamadı. Antalyaspor iki kez geldi, iki gol buldu.
Bir başka sebep te Beşiktaş oyunu kurarken çok yavaş paslaşmanın da kurbanı oldu. Gol varyasyonlarını bu nedenle geliştiremediler.

Antalya nasıl kazandı?

-Antalyaspor 11'i çok iyi bir kadro ile sahaya çıktı. Hadlerini bilerek oynadılar. Tita ile Diarra Antalyaspor'u galibiyete taşıyan bir futbol sergiledi. 2-0 öne geçince Antalya özgüven kazandı. Rakip sahada daha iyi paslaşıp daha iyi hücumlar geliştirdiler.
Orta sahada Serkan, Uğur ve İnsa çok koşarak rakibe alan kapatıp bilhassa Fernandes'in pozisyon bulmasını engellediler.

Sahanın en iyisi kimdi?

-Diarra'yı kimse tutamadı. Çok hızlı, çabuk, kuvvetli bir golcü. Sivok ve Escude'ye adeta nal toplattı. Buna bir de Tita'yı eklemek lazım. Gollerin paslarını veren tecrübeli oyuncu Beşiktaş savunmasını dağıtan isim oldu. Bilic erken davrandı

Oyuncu değişiklikleri yerinde yapıldı mı?

-Antalya'nın iki oyuncusu sakatlanarak çıktı, Uğur ve İnsa! Yerlerine giren isimler de onları aratmadı. Beşiktaş'a gelince, teknik direktör Biliç çok erken oyuncu değişikliğine gitti. Biraz daha bekleyip oyunu daha iyi okumalıydı. Sonradan oyuna girenlerden Mustafa Pektemek, Muhammet ve Necip sahadaki oyun düzenine uyamadılar. Onların hangi mevkide hangi taktikle oynadıkları anlaşılamadı. Muhammet, Necip ve Mustafa girince kenar adamı olarak bir tek Gökhan Töre kaldı. Hal böyle olunca Beşiktaş'ın kanatları çalışmadı ve Kartal şuursuzca bir baskı uygulamaya çalıştı.

Kırılma noktası neydi?

-Diarra'nın attığı ilk gole kadar Beşiktaş oyuna hakim görünen taraftı. Ancak gol sonrası siyah-beyazlılar'da düşüş başladı.
Bu da Antalya'nın özgüvenini artırıp maçı kazandıran faktörler arasına girdi.

Güvenç Kurtar / Fotomaç
 


Üst Alt