Adana’nın Tarihi Güzellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Adana’nın Tarihi Güzellikleri
Kimilerinin türkülerle süslediği, kimilerinin de filmlere konu ettiği, toprağında pek çok sanatçı yetiştirmiş ilimiz Adana’dayız bugün. Uçsuz bucaksız bereketli Çukurovası, yemyeşil serin yaylaları ile herkesi kucaklayabilen nadide şehirlerimizden birisidir Adana.

Romadan Osmanlıya kadar pek çok medeniyete evsahipliği yapmıştır. Adını Yunan mitolojisine göre gök tanrısı Uranüs’ün oğlu Adanus’tan almıştır. Stratejik bir öneme sahip olan adana da hüküm süren nice uygarlıklar tarihsel ve sanatsal açıdan pek çok önemli eseri bu topraklara miras bırakmıştır.

Adana’daki Kaleler:

Anavarza Kalesi, Yılan kale, Meydan Kalesi, Kozan Kalesi, Karasis kalesi, dumlu kalesi

Adana’daki Tarihi Eserler

Ulu Cami, Akça Mescid, Alemdar Camii, Hasan Kethüda Cami, Hoşkadem Cami, Kurt kulağı köyü camii, Çarşı hamamı, ırmak hamamı, mestanzade hamamı, yeni hamam, kurtkulağı kervansarayı, misis kervansarayı, gön hanı kapısı, bedesten, Taşköprü, misis köprüsü, alman köprüsü, Adananın tarihi kent kimliğinin en önemli eserlerini oluşturmaktadır.

İnsanlık tarihinin pek çok çağına sahne olduğunu ispat edercesine Çukurova antik kenti, arkeolog ve tarihçiler için zengin bir miras, turistler içinde unutulmayacak bir deneyim sunar.

Adana'da ki Müzeler:

Arkeoloji müzesi, Atatürk müzesi, etnografya müzesi,

Adana kebabı, şalgam, içli köfte, bicibici en ünlü yemekleridir.
 

Benzer Konular

kaop
Cevap
0
Görüntüleme
709
kaop
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
682
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
577
Doğuş Pertez


Üst Alt