Adalı: "Stoch'u dünya yıldızı yaptılar başımıza"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bRuTaL`

bRuTaL`

Üye
    Konu Sahibi
Adalı: "Stoch'u dünya yıldızı yaptılar başımıza"


Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Adalı, yeni teknik direktörleri Bernhard Schuster için sabırlı davranacaklarını söyledi.BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen barbekü partisinde futbol komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile birlikte basın mensuplarıyla sohbet eden Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Adalı, Schuster konusunda sabırlı olmaları gerektiğini belirterek, ''Kimse sihirbaz değil. Biraz sabredeceğiz. UEFA Avrupa Ligi'ndeki ön elemeler avantaj olacak. Schuster de aşağı yukarı takımı biliyor'' dedi.
Yeni teknik direktörlerinin 15 Haziran Salı Günü İstanbul'a gelmesini beklediklerini anlatan Adalı, ''Çarşamba günü de basın önünde resmi sözleşmeyi imzalamayı umuyoruz. Biz kendisine yaptığımız görüşmede şartlarımızı belirttik. Altyapıya önem vereceğimizi kendisine ilettik. Teklifimizi bu şekilde yaptık. Beşiktaş'a uyan ve yakışan bir adam. Başarılı olacağına inanıyoruz'' diye konuştu.
Schuster'in sözleşmesiyle ile ilgili ayrıntılı bilgi de veren Serdar Adalı, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Mustafa hocanın alacağı 2 milyon 500 bin avroyu baz alarak, anlaşmayı yaptık. Mustafa hocanın mukavelesinde UEFA Avrupa Ligi primi de vardı. Sözleşmeyi değerlendirdiğimizde bazı kalemlerde Mustafa hocadan daha az alacak. Kontratın tamamını düşündüğümüz de Mustafa hocaya göre daha az para ödeyeceğiz. Hedefleri olan hırslı bir hoca. Zımba gibi saldıran, gol atmayı düşünen bir takım olacağımıza inanıyoruz.''
Serdar Adalı, Alman futbolcu Hilbert ile prensipte anlaştıklarını, bu konunun da 14 Haziran Pazartesi günü netlik kazanacağı kaydetti. Kadrolarında bulunan Slovak oyuncu Holosko için Bursaspor Kulübü'nün takas yoluyla transfer önerisinde bulunduğu belirten Adalı, ''Bu teklifi reddettik. İnşallah Holosko Dünya Kupası'nda çıkar oynar da duymak istediğimiz rakamları buluruz'' dedi.
Beşiktaşlı yönetici, geçen sezon verim alamadıkları Tabata ve Delgado'nun da iyi oynayacaklarını umduğunu ifade etti.
-SCHUSTER'İN TÜRKÇE ÖĞRENME ŞARTI-
Serdar Adalı, Bernhard Suchuster'in kendilerinden Türkçe öğretmen talebinde bulunduğu söyledi.
Alman hocanın bu yönde özel isteği olduğuna dikkati çeken siyah-beyazlı yönetici, ''Kendisi dahil takımdaki yabancı oyuncuların da Türkçe öğrenmesini istedi. 'Öğretmeninizi kampa da götüreceğiz' dedi'' şeklinde konuştu.
-''HER ŞEY PARAYLA OLMUYOR''-
Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Adalı, yabancı oyuncu transferinde yaşadıkları sıkıntıları da dile getirerek, bazen paranın da sorunların çözümde yetersiz kalabileceğini vurguladı.
Adalı, yıldız futbolcu transferinin sponsorlar desteğiyle yapılmasının yanlış olduğunu öne sürerek, ''Kulüp söz verdiyse yapmalı. Para vermekle her şey olmuyor. Bazı yabancı oyuncular Türkiye'yi, Katar, Dubai gibi görüyor. Bu bakımdan takımlarımız ne kadar çok Avrupa'da oynarsa, o kadar çok yabancı oyuncunun İstanbul'u ve Türkiye'yi görme fırsatı olacak. Bazıları hiçbir şekilde gelmiyor. Gelmeleri için astronomik rakamları vermek gerekir. Onu da biz yapmayız. Kulübün mali yapısına dinamit koyacak halimiz yok'' değerlendirmesinde bulundu.
-''QUARESMA İÇİN UMUT BİTMEDİ''-
Beşiktaşlı yönetici, uzun süredir peşinden koşturdukları Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma konusunda da umutlarını kaybetmediklerini söyledi.
Adalı, Quaresma'nın başka bir kulüple anlaşmadığı sürece, ümitlerinin devam edeceğini anlatarak, ''Bu konuda sabır diyorum. Ancak astronomik rakamlar da vermem. Yabancı transferi olacaksa Quaresma olur. Olmayacaksa hiç olmasın'' dedi.
-''STOCH'U DÜNYA YILDIZI YAPTILAR''-
Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch'un, Quaresma ile kıyaslanamayacağını savunan Adalı, ''Kimse kıyaslamasın, Stoch'u dünya yıldızı yaptılar başımıza'' ifadelerini kullandı.
Kulüplerin yıldız oyuncu takıntısını da eleştiren siyah-beyazlı yönetici, bu durumdan ancak kendi yıldızlarını ortaya çıkarttıklarında kurtulacaklarını dile getirdi.
-ALTYAPI VURGUSU-
Adalı, yeni dönemle birlikte altyapıya önem vereceklerini söyledi.
Altyapı çalışmaları için bütçe oluşturduklarını belirten Adalı, şunları kaydetti:
''Bu anlamda Sinan Vardar bizim için önemli bir şans. Kendi yıldız oyuncumuzu kendimiz yaratacağız. Eskişehirspor'a hiç olmayacak şekilde verdiğimiz Batuhan'ı baz aldığımızda her sene iki futbolcu yetiştirirsek, 3 sezon sonra 25 milyon avro kasaya girecek. Yeni hocamız Schuster ile 5 saat konuştuk. Bunun 3 saati altyapı oldu. Herkes Beşiktaş'ta oynayamaz. Bu bizim altyapımızdaki oyuncular için de geçerli. Elimizdeki oyuncularımızın bazılarını başka kulüplere vermemizin nedeni de bu.''


12.06.2010
Kaynak : AA

 


ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Stoch bir yıldız olsaydı Chelsea'de oynardı. Hollanda gibi vasat bir ligde tarihinde ilk kez şampiyon olmuş basit bir takımda kiralık oynamazdı.
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
fenerbahçeden kimsenin stoch un yıldız olduğunu söylediğini duymadım adalı bey nerden duyduysa bizede sözlesin bizde duyalım
 
haltie

haltie

Üye
gs ile fb çekişti ve verilen paradan ötürü demiştir bunu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt