Açma Tarifi...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cocana

Cocana

Üye
    Konu Sahibi
Açma Tarifi...


Açma:
3 tepsi (30-34 adet arası)

Malzemeler:

3 bardak ılıkla sıcak arası süt( elinizi yakmayacak ısıda)
1 bardak sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı tuz.
1 yaş mayadan (42 gr) biraz az
üstüne 1 yumurta sarısı+ 1 kaşık çok çok soğuk su
Hazırlanması:

Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritin.asla metal bir kaşıkla karıştırmayın. Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın.
En son ununu koyun. Yumuşak bir hamur olmalı. Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın. Üstüne de yağ sürün . Bırakın mayalansın.
İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun. Sabaha kadar mayalansın. hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun. Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin). Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin.
Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz. limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin. (veya kendi etrafında sarın) Üstüne yumurta+ su karışımını sürün. hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur.
Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz. yeni fırınlarda yoğurt fonksiyonu var. Onu da kullanıbilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Samsun55'' ve xforrestgumpx


Samsun55''

Samsun55''

Üye
Teşekkürler
 
Cocana

Cocana

Üye
    Konu Sahibi
Önmli değl :)
 
e1b1

e1b1

Üye
karnım acıktı ..:oke:
 
Cocana

Cocana

Üye
    Konu Sahibi
=))
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
311
PALA.
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
1K
SpyChef
FatoŞ
Cevap
3
Görüntüleme
704
Jus7ice


Üst Alt