Açma Tarifi...

  • 13 Kasım 2010
  • 2366 Okunma
  • 4 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. < Resmi açmak için tıklayın >


    Açma:
    3 tepsi (30-34 adet arası)

    Malzemeler:

    3 bardak ılıkla sıcak arası süt( elinizi yakmayacak ısıda)
    1 bardak sıvıyağ
    1/2 su bardağı şeker
    1 yumurta
    1,5 yemek kaşığı tuz.
    1 yaş mayadan (42 gr) biraz az
    üstüne 1 yumurta sarısı+ 1 kaşık çok çok soğuk su
    Hazırlanması:

    Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritin.asla metal bir kaşıkla karıştırmayın. Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın.
    En son ununu koyun. Yumuşak bir hamur olmalı. Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın. Üstüne de yağ sürün . Bırakın mayalansın.
    İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun. Sabaha kadar mayalansın. hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun. Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin). Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin.
    Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz. limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin. (veya kendi etrafında sarın) Üstüne yumurta+ su karışımını sürün. hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur.
    Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz. yeni fırınlarda yoğurt fonksiyonu var. Onu da kullanıbilirsiniz.
     


    Yazan: Cocana
    Samsun55'' ve xforrestgumpx bunu beğendi.
  2. Teşekkürler
     
  3. Önmli değl :)
     
  4. karnım acıktı ..:oke:
     
  5. =))
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
22/09/2018 - 07:06