Abi lütfen yokmu port konusunda yardımcı olabilecek

Sponsorlu Bağlantılar

Ali58_58

Ali58_58

Üye
    Konu Sahibi
Abi lütfen yokmu port konusunda yardımcı olabilecek
İatanbulda merkezi bir yerdeyiz baya 1300 lira kira ödüyoruz internet bağlatayım dedim vdsl varmış ama yeterli port yokmuş telekoma başvuru yaptım btkdan yazdım şikayetvar sitesinden yok abi ilgilenen telekomdan başkasıda dokunamıyor ankestreye ne yapcam ustalar varmı başka bildiğiniz yollar nette çok araştırma yaptım ama kayda değer bir şey bulamadım
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Son dönemlerde boş port yok sorunu yüzünden internet bağlatamayan pek çok kullanıcı mevcut.Kullanıcılar yeni taşındıkları veya şuana kadar internet bağlantılmayan evlerinde, internet bağlatmak istediklerinde Turk Telekom, Vodofone, Turknet veya Superonline gibi tüm adsl ve vdsl altyapısı kullanan internet servis sağlayıcılardan boş port yok malesef port açılana kadar beklemeniz gerekiyor söylemi yüzünden internet bağlayamıyor. Boş port sorunu fiber veya uydunet servislerinde görünmüyor. Türkiye'de ki tüm telefon altyapısı Turk Telekom'un elinde olduğundan bu sorunun kaynağı Turk Telekom'dan kaynaklanıyor.Siz diğer servis sağlayıcılardan hizmet alsanız dahi Turk Telekom bölgenize gelip port açana kadar internet bağlatamıyorsunuz.Bazen de başvurularınız başlasa bile boş port olmadığı anlaşılınca başvurunuz İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından iptal ediliyor.

Turk Telekom boş port yok sorunu nasıl çözülür?
Malesef bu sorunun çözümü için kullanıcıların yapabileceği fiziksel bir işlem bulunmuyor. Turk Telekom'un gelip bölgenize yatırıp yapıp port eklemesi gerekiyor.


Kullanıcıların boş port yok sorununa yapabilecekleri;

Turk Telekom müdürlüklerine giderek port yok sorunu yaşadığınızı ve interenete bağlanamadığınızı söyleyerek dilekçe vermek
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) şikayet oluşturarak sorununuzu yazmak.

444 1 444 sıkça arayarak şikayetinizi belirtmek.

Bu işlemlerler malesef olumsuz sonuçlanabilir.Size port eklenme tarihi olarak 5-6 ay gibi uzun bir süre verebilirler.Sizin yapacağınız işlem dilekçe ve şikayetlerinizi sıkça yapıp olabildiğince işlemleri hızlandırmaya çalışmak.Kısacası biraz rahatsızlık vereceksiniz :)



Turk Telekom port yok sorunu çözüm alternatifleri nelerdir?
Boş port sorunu yüzünden internete bağlatamayanlar aşağıdakileri uygulayarak mağduriyetlerini gidermeye çalışabilirler.

  • Bölgenizde uydunet altyapısı ve superonline fiber altyapısı olup olmadığını kontrol edin,
  • Üstteki madde işe yaramazsa kablo ile hiçbir şekilde internet alamazsınız anlamına geliyor.Bu yüzden kablosuz çözümlere bakmanız gerek. Telefonunuzun internet paketini arttırarak, telefonunuzu modem gibi kullanmak ve bilgisayarınıza erişim noktası oluşturmak,
  • Son zamanlarda Wifi ile internet çözümleri artmaya başladı.Yerel firmalar evinizin çatısına bir alıcı koyarak internet sağlamayı vaat ediyorlar.Mesafenizde bir sorun olmadıysa çoğu zaman sıkıntısız internet hizmeti alabiliyorsunuz.Hem de çok daha uygun fiyatlara.


Bu sorunu yaşayanlar için umarız Turk Telekom en yakın zamanda yatırımlarını hızlandırır ve tüm kullanıcıların mağduriyetlerini giderir.Zira artık internet olmadan hiçbir işimizi yapamaz hale geliyoruz.Yeni eve taşınmak isteyenlerde bu sorunu önceden bilmeleri yararına olacaktır.
 
mavikumsal35

mavikumsal35

Üye
Aynı sorumu bende yaşıyorum malesef iki sokak ötede fiber internet var benim sokağında alt yapı yok deyip duruyorlar
 

Benzer Konular



Üst Alt