ABD'den İsrail'e çok tuhaf öneri!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
ABD'den İsrail'e çok tuhaf öneri!
ABD, İsrail'e Doğu Kudüs'te toprak kiralamasını önerdi.

ABD, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için İsrail'e tuhaf bir öneride bulundu. Londra'da yayınlanan Şarkul Avsat gazetesinin haberine göre, İsrail ile gizli görüşmeler gerçekleştiren ABD yönetimi, kurulacak olan bağımsız Filistin devletine karşılık Tel Aviv'in Doğu Kudüs ve Ürdün Vadisi'nde 40 ile 99 yıllığına toprak kiralamasını önerdi.

Habere göre, Filistin tarafının da öneriden haberdar olduğu ancak detaylar konusunda bilgilendirilmedikleri öne sürülüyor. Toprak kiralama fikri ilk kez gündeme gelirken, daha önce taraflar toprak değişimi konusunu görüşmüş ancak bu konuda herhangi bir ilerleme sağlanamamıştı.

ABD ve İsrail tarafları iddialarla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Özellikle İsrail hükümeti basına yansıyan bu tür iddialar konusunda yorum yapmıyor. Ancak İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan Ophir Gendelman, ABD yönetimi ile çok sıkı pazarlıklar içinde bulunduklarını belirtiyor.

ABD yönetimi 2 Eylül'de başlattığı yeni Ortadoğu barış süreci 26 Eylül'de İsrail'in 10 aylık Yahudi yerleşim birimi inşaatlarını dondurma süresini uzatmaması üzerine kesintiye uğramıştı.

Sürecin bitmesiyle birlikte İsrail hem Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yerleşim birimi inşaatlarına hız vermiş ve hem de İsrail'in Yahudi kimliğine vurgu yapan yeni düzenlemeler getirmişti.

İngiltere'nin Filistin topraklarında işgalci olduğu dönemlerde de Yahudiler Filistin topraklarını zorla ya satın almış ya da kiralamış, İsrail'in 1948 yılında kurulmasından sonra da Filistinliler topraklarından sürülmüştü.

Günümüzde de özellikle Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri elinden almaya çalışan İsrail yönetimi ya o dönemde yapıldığını öne sürülen akitleri gündeme getiriyor. Filistinliler İsrail'in sahte evraklarla topraklarını elinden almaya çalıştığını dile getiriyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt