Abd'deki türk okulunun büyük başarısı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Abd'deki türk okulunun büyük başarısı
WASHINGTON - M.Toroğlu - ABD'nin başkenti Washington'daki Türk okulu Pinnacle Academy öğrencileri, birincilik kazanan projeleriyle Beyaz Saray'da düzenlenen bilim fuarında, ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Okulun öğrencileri Selin Altıntaş, Zehra Yılmaz, Nurbanu Şimşek ve Madina Khurishanova, bu yılın Şubat ayında katıldıkları Ulusal Mühendislik Haftası "Geleceğin Şehri" yarışmasında "Yeshilist" isimli projeleriyle Washington DC bölgesinde birinciliği kazanarak, Beyaz Saray'daki bilim fuarına katılmayı hak etmişlerdi. Proje, olası bir depremde evlerini kaybeden insanların uzun vadeli yerleşim alanı ihtiyacını karşılayacak "Yeshilist" sanal kentinin dijital versiyonu ve üç boyutlu maketini içeriyordu.
Öğrenciler, bu başarılı projeleriyle Beyaz Saray'da yapılan bilim fuarına katıldı. Başkan Obama'nın da gezerek projeleri incelediği fuarda, Türk öğrenciler de Obama ile görüşüp, kendi çalışmaları aktarma imkanı buldu. Obama, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik ederek, onlara teknoloji ve mühendisliğin önemini anlattı.
Okul yetkilileri de böylesine önemli bir etkinlikte yer almanın hem öğrencileri, hem de okulları açısından büyük onur olduğunu belirtti. Yetkililer, "Bu etkinlik, Pinnacle Academy'nin, matematik, bilim ve teknoloji üzerinde duran kaliteli eğitimi sunma hedefinde nasıl başarılı olduğunu gözler önüne seriyor. Pinnacle Academy olarak bu başarıların üzerine inşa etmek istiyoruz" dedi.

SPOR KADAR BİLİMDEKİ BAŞARILARA DA ÖNEM VERELİM
Obama, fuarda yaptığı konuşmasında da spor müsabakalarında şampiyon takımlara gösterilen yoğun ilginin aynısının bilim fuarlarında birincilik kazananlara da gösterilmesi gerektiğini belirterek, birçok açıdan insanlığın geleceğinin, bu tür fuarlarda başarı gösteren gençlere bağlı olduğunu söyledi.
Obama, "Bu ortamlarda yetenekler keşfediliyor, geleceğin bilim adamları, mühendisleri, mucitleri, girişimcileri doğuyor. Gençlerin bu çalışmaları, gelecek yüzyılda başarılı olmamıza, geleceğin teknolojisi, iş dünyası ve sanayisini geliştirmede dünyaya öncülük etmemize katkı sağlayacak" dedi.
Başkent Washington'da Türk işadamları tarafından kurulan Pinnacle Academy, 2008 yılı Ağustos ayında 90 öğrenci ile eğitim ve öğretime başladı. Okul, ilkokul ve orta okul öğrencilerine hitap eden matematik, fen, teknoloji ve dil ağırlıklı bir okul olarak hizmet veriyor ve okul öncesi çağdan sekizinci sınıfa kadar 14 farklı milletten 120 öğrenci barındırıyor.
Okul öğrencileri, Kuzey Virginia bölgesel ve Virginia eyaletindeki matematik ve fen olimpiyatlarında da 4 altın, 10 gümüş ve bronz madalya almıştı.



AA
 
  • Beğen
Tepkiler: Dafny
Dafny

Dafny

Üye
isteyince oluyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt