84 yaşında organlarıyla yaşam umudu oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
84 yaşında organlarıyla yaşam umudu oldu
Denizli'de beyin kanaması geçiren Ramazan Oymak (84), Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Oymak'ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Merkezi ekibi, Oymak'ın organlarını almak üzere Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Denizli'ye geldi.

Ekipte yer alan Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Oymak'ın bağışlanan karaciğeri ve böbreklerinin organ nakli bekleyen hastalara yaşam umudu olacağını söyledi.

Doç. Dr. Yılmaz, ''84 yaşındaki bir hasta, 3 kişi için bir umut kaynağı oldu. Ailesi aydın bir aile, organ bağışı yapmış. 2,5 saat sürecek bir ameliyatın ardından karaciğeri Malatya'ya, böbrekleri de İstanbul'a gönderilecek'' dedi.

Organ Nakli Merkezi ekipleri, Ramazan Oymak'ın karaciğerini ve böbreklerini yaptıkları ameliyatla başka hastalara nakledilmek üzere aldı.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Organ Nakil Koordinatörü Opr. Dr. Sami Cebelli de ''Organları sağlam olduğu sürece yaşın hiçbir önemi yok. Yaptığımız ameliyatla birlikte bu yıl 7. organ bağışı oldu, bu da Türkiye ortalamasının üzerinde'' dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt