Aslına Formda var biraz göz atacak olursan.

Ben indirdim sis'i jar'a çevirdim ama Nokia 6300 telefonda çalışmadı zaten symbian işletim sistemi olan tellerde sis ve jar çalışıyor.Symbian, jar uygulama ve oyunlar için bir emulator sayılır fakat java sistemlerde. (örnek: Nokia 6300)
java sistemi
programlama ile uğratıysanız bir örnek vereyim.
Delphide mi bir işletim sistemi yazsanız büyük oyunları hızlı oynarsınız yoksa C++' damı yazsanız daha hızlı oynarsınız. Tabiki C++.Buna benziyor Sybmbian'ı C++ kabul edin java'yı ise Delphi olarak kabul edin.
Ama İlerde Java sistemli bir telefon için jar uzantılı sis uygulamalarını ve oyunlarını çalıştıran bir emulator çıkarsa orasını bilemem.
Mesela java sistemli telefonlarda Atari oyunlarının uzantısı olan (.nes) için bir emulator var tel tek başına çalıştıramıyor fakat bu programı indirim telefona attığımız zaman nes oyunuda tele atmak şartıyla telefonda atari oyunları çalıştırılıyor.
Buda şuna benzer.
Bİlgisayarınızda xls yani excel dosyanız var ama Office Programı olmadan açamassınız. buna benzer bişey.
düşünün java tel için xls ve doc uzantıları için bir emulator var. (ki var zaten

)
Büyük bir ihtimal sis oyunlarının boyutu büyük olmamak şartıyla java sistem için sis emulatoru çıkacaktır ama ne zaman.
Bilgilendirdiysem ne mutlu bana.