5G'nin ilk kullanılacağı 3 şehir belli oldu!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
5G'nin ilk kullanılacağı 3 şehir belli oldu!
Global pazarın en büyük GSM operatörlerinden olan AT&T, 5G teknolojisinin ilk olarak kullanılmaya başlanılacağı 3 şehiri duyurdu.

Her geçen gün mobil internet çağında devrim niteliğinde yenilikler yaşanırken, şimdilerde ise karşımıza 5G teknolojisini çıkmayı hedefliyor. Uzun sürelerdir bu ağın alt yapısı üzerindeki çalışmalar sürerken, dünyanın en büyük operatörlerinden birisi olan AT&T, ilk olarak teknolojinin aktif hale getirileceği 3 şehri duyurdu.

Bu teknoloji ile birlikte artık mobil internetlerin kablosuz internetten daha öteye geçeceği bir hal alınacakken, artık sadece klasik olarak bir hız artışı yaşanmayacak. Tabiki de yeni ağ alt yapısı ile birlikte ne kadar hızlar bir adım ileriye artmış olsa da, çamaşır makinelerimiz, otomobillerimiz, bulaşık makinelerimiz yada evdeki klimalarımız bile bu internet ağına bağlı olarak çalışacak.

Yani yenilenen teknoloji ile birlikte internete ulaşım çok daha kolay bir hale gelecekken, sahip olduğumuz herşeye cebimizdeki cep telefonu üzerinden kolayca hükmedebileceğiz. Dünya genelinde 2020 yılında yaygın bir hale kavuşması beklenilen 5G teknolojisi, AT&T isimli GSM operatörüne göre 2018 yılı bitmeden 3 şehirde kullanılmaya başlanılacak.

ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Dallas ve Waco şehirleri ile Atlanta eyaletinde bulunan Georgia metropolünde ilk olarak bu teknolojiler kullanılacakken, böylelikle teknoloji alt yapısı da test edilecek. Ülkemizde de tüm GSM operatörlerinin 5G ağ altyapısını aktifleştirmek adına çalışmalara başladığı belirtilirken, teknolojinin 2019 yılında aktif olarak kullanılacağı düşünülüyor.
 


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Ne aceleleri var 4G yeterince hızlı zaten .
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
PALA.

PALA.

Üye
Ne aceleleri var 4G yeterince hızlı zaten .
Telefon satacaklar o yüzden milleti özendirmeleri lazım.
Bizim 4g hızını gördüğümüzde şüpheli, videoları bile bazen izliyemiyoruz...
 
phasan

phasan

Üye
4.5g yeterli şuan

Sony Xperia XZ Premium cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Üst Alt