5800/n97 sarj süresini uzatma yolları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
5800/n97 sarj süresini uzatma yolları
Bluetooth’u devredışı bırakın
Bluetooth’u kullandıktan sonra mutlaka bu özelliği devredışı bırakın; aksi taktirde Bluetooth, cep telefonu bataryanızdan güç sarfiyatı yapmaya devam edecektir.


Ekran parlaklığına ince ayar
Cep telefonlarının ekran parlaklığı varsayılan ayarda genel olarak yüksektir. Ancak bu, pil tüketimini artıran bir etmendir; bu nedenle gözünüze en uygun ekran parlaklığını belirleyip parlaklık derecesini düşürmeniz gerekiyor.


3G, WiFi ve GPRS bağlantılarını kapatın
İnternete sık sık girmiyorsanız, 3G başta olmak üzere GPRS veya WiFi bağlantılarını pasif konuma getirin. Kullanıcılar genellikle bu bağlantıları aktif olarak bıraktığından, bataryaların ömrü de haliyle oldukça kısalıyor.


Kullanmadığınız uygulamaları kapatın
Günümüzde kullanılan telefonların birçoğu zengin fonksiyon seçeneğiyle kullanıcılara sunulmaktadır. Kullanıcıların bu anlamda kullanmadıkları uygulamayı açık bırakmamaları gerekiyor.


Daha uzun pil ömrü için daha kısık ses…
Yüksek zil seviyesiyle çalışan telefonların şarjı daha kolay tükenir. Bunun yanısıra telefonun titreşim özelliği de güç tüketimini artıran bir diğer unsur olarak öne çıkıyor.


Ekranınızı korurken pilinizi öldürmeyin
Telefonlarda kullanılan ekran koruyucuları, kullanımda olmayan telefonların ekranlarına hareket getirir; ancak bunu yaparken telefonun daha yüksek güç tüketiminde bulunmasına sebep olur.


Batarya gücünüz bitmeden şarj edin
Günümüzde yoğun bir şekilde kullanılan lityum piller, herhangi bir doluluk oranındayken şarj edilebilir. Yani lityum pil kullanan bir telefonu şarj etmek için bataryanın tamamen bitmesini beklemeye gerek yok.


Bataryanızı belirli aralıklarla değiştirin
Lityum piller tekrar tekrar şarj olabilir; ancak bir noktaya kadar… Bu nedenle zaman içinde bataryaların ömrü de düşme eğilimine girer. Bu noktada yapılacak en doğru hareket ise bataryaların 2 ila 3 yılda bir değiştirilmesi olacaktır.


Pilinizi aşırı sıcaktan koruyun
Cep telefonu pilinizi kesinlikle güneş ışığına maruz bırakmayın veya 2 günden fazla telefonunuzu şarjda bırakmayın. Zira bu tür durumlarda bataryalar aşırı ısınmaya maruz kalırlar ve bu da bataryaların ömrünü bir hayli kısaltır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Necmati, BattleHymn, Dtn ve 1 kişi daha


razr3xx

razr3xx

Üye
saol kardeş iyi paylaşım öğrendiğimiz iyi oldu da ekran koruyucu kısmını pek anlamadım yani telefon tuş kilidindeykendemi enerji alyıo koruyucu sayesinde ekrandan. ?
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
aynen öyle kardeş.
 
SilentOne

SilentOne

Üye
ewy.. paylaşım için
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim. 5800 ve n97 sarj sorunu herkesi rahatsız ettiği için bu konuyu açma gereği duydum.
iyi forumlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt