3D Printer(Yazıcı)Üretiminin Sağladığı Avantajlar

Sponsorlu Bağlantılar

ancient30

ancient30

Üye
    Konu Sahibi
3D Printer(Yazıcı)Üretiminin Sağladığı Avantajlar
3D Printer(Yazıcı)Üretiminin Sağladığı Avantajlar



Değerli okurlarım bugünkü yazımda 3D Printer(Yazıcı)Üretiminin Sağladığı Avantajlar konusunu ele alacağım.

1-Üretimde zaman kaybının önüne geçer.Maliyetleri azaltır.

Bir proje oluşturuyorsanız, Bunun kalıplarının çeşitlerini almadan önce 3D Yazıcılardan bunları üretip daha sonrasında üretime geçebilirsiniz.Böylece yapcağınız proje için bir protip oluşturmuş olacaksınız.Böylece projenizin üretim aşamasında herhangi bir yanlışlık yapmışsanız bunları görür.Ve bu sayede yüksek maliyetlerden kurtulmuş olursunuz.

Geleneksel prototip üretiminde bildiğiniz gibi birçok kişi ve uzmana ihtiyaç vardır.Daha sonrasında bu üretim aşamasında çalışan herkese belirli bir ücret ödemek zorundasınız.Tabi bu süreç haftalar,aylar sürebilir aynı zamanda prototipte yaptığınız bir hafta bütün işlemleri başa döndürür.Bu hem zaman kaybını ortaya çıkarır hemde maliyetleri arttırır.İşte burda 3D Yazıcı devreye girer.3D Yazıcılar geleneksel üretimin aksine çok az bir sürede bu ürünü çıkartır.Hem maliyet açısından daha düşük bir üretime sebep olur hemde ürünü çok kısa bir süre içinde üretebilirsiniz.Böylece ürünler pazarlama aşamasında üretimin daha hızlı olması sebebiyle satıcılara çok kısa bir sürede ulaştırılır.Ve şirket açısından önemli bir fayda sağlar.Bu şirketin önemi ve değeri artar.Geleneksel sanayi üretiminde, araçların üretimi zaman, emek ve maliyet alır. Bununla birlikte, endüstriyel 3D yazıcı üretiminde düşük ve orta hacimli uygulamalar için, bu ortadan kaldırılabilir. Böylece maliyet, zaman ve işçilik tasarrufu sağlar.


2-Seri Üretim

Bilindiği gibi seri üretim en çok otomotiv ve imalat sanayisinde hemde yedek parça üreten şirketler tarafından kullanılmaktadır.Otomotiv sektörlerinde çoğunlukla uygun parça yapılımı uzun bir süre gerektirecektir.Ancak bir 3D Yazıcıya sahipseniz bu hiç problem diildir.Çünkü 3D Yazıcı sizden sadece üç boyutlu bir model ister.Ne bir kalıp ister ne de herhangi birşey.Tek yapmanız gereken uygun parçayı üç boyutlu bir program yardımıyla çizmek sonrasında bu programı stl yani katı modele çevirip sonrasında bu dosyayı 3D Yazıcıya vermek.İşlem bu kadar basittir.3D Yazıcı teknolojisi ilk önce fdm dediğimiz plastik bir filament teknolojisiyle başladı.Ve sonrasında o kadar çok geliştiki artık metal parça üretmenize bile olanak tanıdı.İşte bu sayede artık dünya genelindeki fabrikalarda hızlı bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Geleneksel üretimlerde bilindiği gibi seri üretim oldukça zordur.Çünkü belirli bir maliyet gerektirir.Şöyle düşünelim bir müşterim var.Ve müşterim bana bir proje çıkarıyor ve bu projenin 5 gün içersinde bitmesini istiyor.Bizde bu geleneksel yöntemleri kullanarak üretime başlıyorsunuz.Herşey güzel giderken 4.günde bir yanlışlık saptanıyor.Ve bütün proje çöpe atılmış oluyor.Şimdi satıcı burda ödeme yaptığı için ürününü tam vaktinde istiyor.Ve sizinde 1 günlük bir süreniz kaldı.Ama şöyle yapsaydık.Önceden bu projeyi 3D Yazıcıdan çıkarıp üretime başlasaydık bu yanlışlıkları tespit eder ona göre üretime başlardık.Şimdii konumuzda devam edelim.Satıcı zamanında bu projeyi teslim alamadığı için bu şirket prestij bakımından büyük bir zarara uğrayacaktır.3D yazıcı üretimi elimizde mevcut bir yazıcı olduğu sürece dünyanın herhangi bir yerinde tamamlanabilir. Bu, müşterilerinizin yaşadığı yerlerde ürünlerinizi yerel olarak üretebileceğiniz anlamına gelir. Endüstriler ürünlerini üretmek için seri üretim kullanıyorlar. Bu, tüm ürünlerin aynı kalıbı kullandığı ve montaj hattından benzer bir şekil ve tasarımla ortaya çıkacağı anlamına gelir; bu da kişinin benzersiz olmasını zorlaştırır.

3-Prototip Oluşturma

Bununla birlikte, 3D baskı ile, prototipin bir kısmını değiştirerek herhangi bir şeyi kişiselleştirebilirsiniz, böylece ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Örneğin, 3D baskıların özelleştirilmesi tıp ve dişçilik endüstrilerinde kullanılmaktadır.

4-Kişiselleştirme özgürlüğü

3D yazıcı üretimi, 3 boyutlu modelleme yapan bir kişinin başka herhangi birşeye gerek duymadan,maliyet bakımından herhangi bir kayba uğramadan kendi modelini somutlaştırma seçeneği sunar.Böylece 3D yazıcıya sahip olan kişi kendi özgün modelerini bu yazıcılardan hızlı bir şekilde çıkarır.Ve böylece modellerine kişiselleştirme özelliğini de katar.

Diğer Önemli Gelişmeler

3D Yazıcı üretimde oldukça önemli bir noktaya geldi.Gerek araba bileşenlerinde,gerek sanayi sektöründe seri üretiminde kullanılmaya başlandı.Sağlık sektöründe yapılan ilklere adım attı.Evlerin üretimindede kullanılmaya başlandı.Öğrenciler 3D Yazıcılar sayesinde tasarlamış oldukları 3 boyutlu modeli bu yazıcılardan çıktı alarak geleceğin mühendisleri olma aşamasında büyük bir adım atmış oldu.


 

Benzer Konular



Üst Alt