34 Penaltının 24ü Gol Oldu..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
34 Penaltının 24ü Gol Oldu..
Toplam 34 penaltı vuruşunun, 24’ü golle sonuçlanırken, lehine en fazla penaltı kararı verilen takımlar Ankaraspor, Fenerbahçe ve Samsunspor oldu. En fazla aleyhte penaltı kararı ise Malatyaspor için verildi.

Turkcell Süper Ligi’nde 2005-2006 sezonunun ilk yarısında hakemler toplam 34 kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışlarından 24’ü golle sonuçlanırken, 10’unda gol sesi çıkmadı. Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nün lehine, Çaykur Rizespor, Konyaspor ve Samsunspor’un ise aleyhine hiç penaltı kararı verilmezken, Ankaraspor, Fenerbahçe ve Samsunspor, 4’er vuruşla lehineen çok penaltı çalınan takımlar oldu.Penaltı atışı kazanamayan Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nün yanısıra, kazandıkları 1’er vuruşu değerlendiremeyen iki Kayseri ekibi Kayserispor ve Erciyesspor da bu yarıda penaltıdan gol atamayan ekipler olarak kayıtlara geçti.

Ankaraspor, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe ve Samsunspor, 3’er gollepenaltıdan en çok gol atan, aleyhine tam 5 kez penaltı kararı verilen Malatyaspor ve aleyhine 4 penaltı çalınan Gaziantepspor, 4’er golle ençok penaltı golü yiyen takımlar oldu.

İlk yarıda hakemler yalnızca 13. haftada penaltı kararı vermedi.Ligin 3. haftasında hakemler 5 kez penaltı kararı verirken, 3. hafta, 5 golle en fazla penaltıdan golün kaydedildiği hafta olarak da dikkatiçekti. 6. ve 15. haftalar, kaçırılan 2 atışla en çok penaltının goleçevrilemediği haftalar olarak göze çarptı.

PENALTICILAR 3 KİŞİ
Brezilyalı futbolcular Ankarasporlu Jaba ve Fenerbahçeli Alex’in yanısıra Çaykur Rizesporlu Okan, ilk yarıda penaltıdan en çok gol atan futbolcular oldu. Bu futbolculardan Jaba, takımı adına kullandığı 4 vuruştan 3’ünü, Okan ve Alex ise 3’er vuruşu da gole çevirmeyi başardı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt