3. ligi sarsan şike itirafları!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
3. ligi sarsan şike itirafları!
Nusaybin Demirspor-Şırnak maçından üç gün önce ilçeyi terk eden ev sahibi takımın 8 oyuncusunun para aldıkları öğrenildi.
Şike Tahkik Kurulu cuma günü şikeye kanaat getirirse, Nusaybin’den sonra Şırnak da amatör kümeye düşürülecek.

Geçen sezon Nusaybin Demirspor ile Şırnakspor arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle ev sahibi takımın amatör kümeye düşmesiyle sonuçlanan maçın altından “şike” çıktı.

Üçüncü Lig üçüncü grupta kümede kalma mücadelesi veren Nusaybin Demirspor’un Şırnakspor ile yapacağı maçtan üç gün önce 8 as oyuncunun ilçeyi terk etmesiyle patlak veren skandalın peşini bırakmayan Futbol Federasyonu geniş çaplı soruşturmanın ardından olayın şike boyutunu ortaya çıkardı. Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın vefatından birkaç gün önce “Bu işin peşini bırakmayın. Ucu kime giderse gitsin gerçekler ortaya çıksın” talimatı doğrultusunda çok yönlü yürütülen inceleme Şırnakspor’u da küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

BAŞKAN PARA VERDİ İDDİASI


PFDK’nın maçta çıkan olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezası verdiği, federasyonun küme düşürdüğü Nusaybin Demirspor kulübüyle ilgili tahkikat sırasında önemli ipuçları ele geçirildi.

İlçeyi terk eden Nusaybin Demirsporlu futbolcular Abdullah, Ali Can, Ali Rıza, Cevat, Eser, Mehmet Akif, Yusuf ve Zafer’i çarpraz sorguya alan Disiplin Kurulu söz konusu futbolcuların dönemin Şırnakspor Başkanı Mustafa Şan’dan para aldıklarını itiraf etmeleri üzerine, federasyon tarafından Şike Tahkik Kurulu oluşturulmasına karar verdi.

Tahkik Kurulu, Disiplin Kurulu’na yansıyan iddiaların ardından adı geçen sekiz oyuncuyu 8 Ağustos Cuma günü İstanbul’da yapacağı toplantıda dinleme kararı verdi.

Bu futbolcuların ilçeyi terk etmeleri karşılığı bin ile bin beşyüz YTL arasında para aldıkları diye ifadelerinin dışında Tahkik Kurulu’na, Şırnakspor Başkanı tarafından verildiği öne sürülen yüklü bir senet ulaştı.

Kurulun cuma günü yapacağı toplantıda elindeki bilgi ve belgeler ile futbolcuların ifadelerini aldıktan sonra Şırnakspor’u 3. Lig’den amatör kümeye düşürme olasılığının yüksek olduğu öğrenildi. Bu arada federasyonun para aldıklarını itiraf eden Nusaybinli futbolcuların bir komplonun içinde olup olmadığı konusunda da hassas davrandığı bildirildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

4 Mayıs 2008’deki Nusaybin Demirspor-Şırnakspor maçından önce, 1 Mayıs’ta ev sahibinin 8 as oyuncusu gece 22.00 sularında takımın kamp yaptığı otelden ayrılmış, konu federasyona intikal ettirildikten sonra Nusaybin Cumhuriyet Savcılığı da olaya el koymuştu.

Oyuncuları ilçeye geri dönmediği için Şırnakspor karşısına PAF takımından takviye yaparak çıkan Nusaybin Belediyespor ilk yarısı 1-1 biten ve devre arasında çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan maç nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiş, konuk takım ise 3-0 galip ilan edilmişti.
 
schumici

schumici

Üye
türkiyede böyle şeyler olmaz olamaz:nono:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt