250 Hapla Ölümsüzlüğü Arıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

    Konu Sahibi
250 Hapla Ölümsüzlüğü Arıyor
Ray Kurzweil, günde 250 kadar vitamin ve yardımcı ilaç aldığını, 8-10 bardak alkalinli su içtiğini, en az 120-150 yıl arasında bir ömrü olacağını belirtti, hedefinin ise ölümsüzlük olduğunu söyledi.

Güncelleme:09 Ekim 2009 10:20 Dünyaca ünlü Forbes Dergisi’nin "En büyük düşünce makinesi" diye tanımladığı Amerikalı bilimadamı ve gelecekbilimci Ray Kurzweil, günde 250 kadar vitamin ve yardımcı ilaç aldığını, 8-10 bardak alkalinli su içtiğini, en az 120-150 yıl arasında bir ömrü olacağını belirtti, hedefinin ise ölümsüzlük olduğunu söyledi.
Yıllardır uluslararası medyanın manşetlerinden inmeyen ve son haftalarda ismi yeniden parlayan öncü bilimadamı, mucit, gelecekbilimci, yazar ve girişimci Kurzweil New York’ta düzenlenen “The Singularity Summit” - Ölümsüzlük Zirvesi toplantıları sırasında konuştu. Konferansın merakla beklenen konuşmasını da, toplantıya bizzat ilham veren Kurzweil yaptı.
2006’dan beri yapılan Singularity Summit toplantıları, bu yıl 3-4 Ekim’de New York’ta düzenlendi. Toplantının çıkış noktası, Kurzweil’in 2005’te yazdığı “Teknolojik Evrim” adlı kitabı. Bilimadamı, akademisyen, filozof, ekonomist toplam 1000 kişi en az 500 dolar ödeyerek katıldı. Ölümsüz yaşam ve yapay zeka başta olmak üzere teknolojik gelişimle ilgili konular tartışıldı. Biyografisinde 61 yaşında olduğu belirtilen gelecekbilimciye, “40 yaşında görünüyorsunuz” denildiğinde, “Kendime iyi bakıyorum. Ayrıca erken yaşlanırsam, ne söylediklerimin, ne de yazdıklarımın inandırıcılığı kalır” cevabını veriyor.
MİDESİ ECZA DOLABI GİBİ
Kurzweil, hedefinin “ölümsüzlüğü yakalamak” olduğunu vurguluyor. Bu nedenle bedenini tamamen kontrol altında tutuyor. Midesi ecza dolabı gibi. Günde 250 kadar vitamin ve yardımcı ilaç alıyor, 8-10 bardak alkalinli su, 10 bardak yeşil çay ve kırmızı şarap içiyor. Kahve ve kolalı içeceklere elini sürmüyor. Yemekleri ise genelde “organik gıda” bazında sebze, meyva, balık, yağsız et. Pişirirken zeytinyağı kullanıyor. Tüm yediklerini kayda geçiren ve aksatmadan spor yapan Kurzweil’in buraya kadar söyledikleri, zayıflama rejimlerini andırıyor. Ama onun bir farkı var. Amacı sadece ömrünü uzatmak değil, ölümü yenmek. Bu yüzden bedenin “biyokimyasal programını” değiştirmek için belirli aralıkla laboratuar ortamında damardan ilaç aldığını belirtiyor.
GELECEKTE UYANDIRILACAK
Peki Kurzweil bu iddiasına rağmen “her canlı gibi ölümü tadarsa” ne olacak? Arizona’daki Alcor Hayat Uzatma Vakfı’yla anlaşması var. Öldüğü takdirde bedeni sıvı nitrojen içinde muhafaza edilecek. Geleceğin tıp teknolojisi onu uykusundan kaldırana kadar... Eski ABD Başkanları Lyndon Johnson, Ronald Reagan ve Bill Clinton’dan madalya ve ödüller aldı. 2007’de o günlerde henüz ABD Başkan Adayı olan Barack Obama ile birlikte Connecticut’taki United Church kilisesinin yıllık açılış konuşmasını yaptı.

 


-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
dikkat etsin de ömrünü kısaltmasın o kadar hap
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Hipervitaminoz olacak enayi
 

pelın_

    Konu Sahibi
:good: haha elkı bulur:)
 
-efşan

-efşan

Üye
manyak la bu :)):
 
Utku

Utku

Üye
birşey diyeceğim ama:kop:
 

pelın_

    Konu Sahibi
anladık bız :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Utku
Sandrake

Sandrake

Üye
bu adam mal
 
Aege

Aege

Üye
Onun yediklerini yiyip onun gibi kendimize dikkat edebilsek bizde 100yıl yaşarız herhalde :)
O adam bi kaza geçirip ölürse yanlız ölümüne güldüğüm tek kişi olur.
 

pelın_

    Konu Sahibi
:naughty::naughty: vall aha manyak adam
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
hapçı bu :ehe
 

0live456

Üye
Kendini kandırıyor moruk.Bkz: "Her canlı ölümü tadacaktır".
 

pelın_

    Konu Sahibi
malesef tek gerçek bu işte
 
omerynd

omerynd

Üye
süpermiş. kendi ömrünü kendi çizebileceğini düşünüyorsa eğer 3 5 de bize versin ne olur ki :D
 
Aege

Aege

Üye
Her ölen kişi bir hastalıktan dolayı ölmüyor değil mi kaza sonucu ölenlerde var bu dünyada.Yaşam uzatılabilir belki ama yeniden diriltme ve ölümsüzlük pek mantıklı gelmiyor.Beyin ölümü gerçekleşmiş canlı bile bitkisel hayattan kurtulamıyor.Beyin hücreleri ölmüş biri canlandırılsa bile bitkisel hayatta kalabilir bence sadece.
Ha belki kök hücreler beyin hücresine dönüştürülüp yeni bir beyin yapmayı becerebilirlerse olabilir :)
 
Nef'i

Nef'i

Üye
Bilimadamı değil aynştan bu :kop:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TuRkiShCowboy
Cevap
7
Görüntüleme
574
aLone
TheeBeLaa
Cevap
0
Görüntüleme
759
TheeBeLaa
tragedie
Cevap
0
Görüntüleme
365
tragedie


Üst Alt