2023 vizyonu için toplanılacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
2023 vizyonu için toplanılacak
ANKARA - MEB tarafından 18'incisi düzenlenecek Milli Eğitim Şurası'nın gündemi ''Eğitimde 2023 Vizyonu'' olacak. Şurada ilköğretim ve ortaöğretimin güçlendirilmesi, ortaöğretime erişimin sağlanması gibi konular ele alınacak.
Kızılcahamam'da 1 Kasım Pazartesi günüdüzenlenecek şuraya, eğitim çevrelerinden 800'e yakın kişinin katılması bekleniyor.
Gündemi ''Eğitimde 2023 Vizyonu'' olan şurada, öğretmen yetiştirilmesi, istihdamı ve mesleki gelişimi, eğitim ortamları, kurum kültürü ve okul liderliği, ilköğretim ve ortaöğretimin güçlendirilmesi, ortaöğretime erişimin sağlanması, spor, sanat, beceri ve değerler eğitimi ile psikolojik danışma, rehberlik ve yönlendirme konularında oluşturulan beş ayrı komisyon tarafından tartışılacak. Komisyonlarca hazırlanan raporlar genel kurula sunulacak ve karara bağlanacak.
18. Milli Eğitim Şurası ile ilgili çalışmalar, 5-9 Temmuz 2010 tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen ön komisyon çalışmalarıyla başladı.
Hem illerde hem de oluşturulan eğitim bölgelerinde yürütülen çalışmalara üst düzey mülki amirler, il milli eğitim müdürleri, belediye başkanları, okul yöneticileri öğretmenler, eğitimle ilgili sendikalar katıldı.
Almanya, ABD, Fransa, İngiltere, Japonya, Finlandiya, Norveç ve İtalya'nın eğitim sistemleriyle ilgili bilgiler de şurada ele alınmak üzere derlendi. Söz konusu çalışmalar sonucunda düzenlenen raporlar, elektronik ortamda şura üyelerine gönderilecek hale getirildi.

ŞURALAR
İlki 1939 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel başkanlığında ''Cumhuriyet Maarifinin Plan ve Esasları'', ''Çeşitli Öğretim Derecelerindeki Müesseselere Ait talimatnamelerin incelenmesi'' ve ''Bütün Müfredat Programlarının İncelenmesi'' konu başlıklarının ele alındığı Şura, son olarak 2006 yılında sınav sistemi ve AB'ye giriş sürecinde Türk eğitim sistemi konularında düzenlendi.
MEB'in ''en üst danışma kurulu'' niteliğindeki şuraya, eğitimle ilgili tüm kurumların yanı sıra, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da temsilciler katılıyor.
Şurada alınan kararlar tavsiye niteliği taşıyor. Şura 5 Kasım 2010 tarihinde sona erecek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
259
Eren Değerli
RomeusTR
Cevap
0
Görüntüleme
448
RomeusTR
bydexer
Cevap
2
Görüntüleme
403
spy ghost


Üst Alt