Haber 2018 Yılında Yüz Tarama Özelliğine Sahip Bir Kaç Telefon Gelecek

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
2018 Yılında Yüz Tarama Özelliğine Sahip Bir Kaç Telefon Gelecek
Analistlerden gelen son raporlara göre 2018 yılında Apple iPhone X modelinde bulunan yüz tarama özelliğine sahip çok fazla cihaz piyasaya sunulmayacak.


Birçok analist yeni Android telefonların bu yılın başında piyasaya sürülecek yeni modellerden başlayarak Apple iPhone X'de bulunan TrueDepth kamera özelliğini kopyalamasını bekliyordu. Kullanıcının yüzünü haritalamak için 3D algılama özelliğini kullanan kamera bu sayede kullanıcıların yüzünü kullanarak kilit açmaya izin veriyordu. Bununla birlikte, yeni bir raporda, üretim sorunlarının ve 3D algılama kamerasının üretim maliyetinin, bu yılın ilk yarısında bu özelliğe sahip çok sayıda Android cihaz gelmesine engel olacağı söyleniyor.

https://www.maxicep.com/huawei-honor-7x-modeli-icin-yuz-tanima-ozelligi-ilk-ceyrekte-geliyor
Huawei Honor 7X Modeli İçin Yüz Tanıma Özelliği İlk Çeyrekte Geliyor
Endüstri kaynaklarına göre akıllı telefon üreticilerinin çoğu 3D algılama ve diğer biyometrik platformlar da dahil olmak üzere, yeni teknolojiler üzerinde çalışmak yerine depoda kalan satılmayan parçaları kullanarak daha ucuza cihaz üretmenin peşinde. Apple'ın geçen yıl piyasaya sunduğu 3D algılama teknolojisinin üretimini hızlandırmak zaman ve maddi güç istiyor. Hatırlayacağınız üzere Apple bile bu durumdan etkilenmiş ve iPhone X üretiminde çeşitli sıkıntılar yaşamıştı.

Bazı tedarikçilere göre firmalar şimdiden 3D algılama yapabilen kameralar konusunda talepte bulunmaya başlamış durumda. Örneğin, optik lens üreticisi Kinko, 3D algılama lensi geliştiriyor ve Qualcomm'un Xiaomi ve Oppo için benzer teknolojiyi geliştirmek için Himax Technologies ve Truly Opto-Electronics ile birlikte çalıştığı söyleniyor.

Endüstri kaynakları ayrıca, bazı akıllı telefon üreticilerinin AI özelliklerini yeni cihazlarında kullanabilmenin yüz tanıma sistemi eklemekten daha önemli olduğunu düşünüyor. Bu sebeple onlara yardımcı olmak için Qualcomm ve MediaTek firmalarının her ikisi de AI yetenekleri olan yeni yonga setleri tasarlıyor. Huawei tarafından geliştirilen Kirin 970 işlemcisinde hatırlayacağınız üzere Al adı verilen sinirsel yapay zeka desteği bulunuyordu.
2018 Yılında Yüz Tarama Özelliğine Sahip Bir Kaç Telefon Gelecek
 
  • Beğen
Tepkiler: bilisimler


bilisimler

bilisimler

Üye
Önümüzdeki yıllarda hemen hemen hepsinde olur zamanla
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Önümüzdeki yıllarda hemen hemen hepsinde olur zamanla
Yazılımsal yüz tanıma olayını Huawei ve OnePlus kullanmaya başladı şuanda. Büyük ihtimal diğer firmalarda yazılımsal yüz tanıma kullanmaya başlayacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: bilisimler
vedat1966

vedat1966

Üye
Ne kadar kullanışlı (pratikte) olacak. Kaç kişi parmak izini kullanıyor ki. Çokta gerekli değil bence.

SM-N910F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
yüz tarama gereksiz bence vivo'nun yeni teknolojisi on numara olmuş ya videosunu gördüm de
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Yüz tanıma özelliği benim OnePlus 5 için geldi. Gayet güzel ve çok seri çalışıyor. Yani ekran kilidini görmüyorum o kadar hızlı çalışıyor. Fakat güvenilirliği ve düşük ışık koşulları için iyileştirme yapılması gerekiyor. Birde pil tüketiyor çünkü kamera üzerinden çalıştığı için :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat Alper
vedat1966

vedat1966

Üye
Bu tür özellikler akıllı kilit ile birlikte geliştirilmeli. Parmak izi daha kullanışlı olacaktır ön yüzde olması şartıyla.

SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt